“Свобода” міряється з Садовим… Силами

«Свобода» вкотре міряється силами з міським головою Львова, з’ясовуючи з ним політичні стосунки, вважає голова фракції УДАР у Львівській міськраді Анатолій Крачковський, коментуючи місцевим...

«Свобода» вкотре міряється силами з міським головою Львова, з’ясовуючи з ним політичні стосунки, вважає голова фракції УДАР у Львівській міськраді Анатолій Крачковський, коментуючи місцевим ЗМІ минулотижневий зрив цією політсилою голосування за бюджет міста на 2015 рік.

«Чотири фракції готові були підтримувати бюджет, який був їм розданий. Ми розуміємо необхідність його прийняття. Уряд справді підсунув нам свиню – запропонував нові місцеві податки і збори. Це податок на акциз і податок на нерухомість, які міська рада повинна сама встановити, і не до кінця пояснив, як правильно нам це зробити. Але ці зміни – це близько 5%, які ми можемо прийняти у будь-який момент», – пояснив Анатолій Крачковський.

При цьому депутат зазначив, що «Свобода» виявила неповагу до інших депутатів та громади, проігнорувавши сесію.
«Ми маємо неповагу до фракцій, громади, тих же вчителів і лікарів з боку однієї фракції, яка просто не прийшла до сесійної зали. Вони не хочуть приймати бюджет, прикриваючись химерними баченнями, з’ясовуючи політичні стосунки з міським головою, міряючи з ним сили», – заявив Анатолій Крачковський.

15 січня «Свобода» не з’явилася на бюджетну сесію. Для того, аби сесія була правочинною забракло сімох депутатів. Міський голова спробував ще раз зібрати депутатів того ж ввечері, але марно.

Того ж дня директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук наголосив, що міський бюджет потрібно прийняти, аби не виникли проблеми з отриманням трансферів та субвенцій для медичної та освітянської галузі, і, відповідно, з виплатою зарплати вчителям та лікарям.

У свою чергу «Свобода» була не готова голосувати за бюджет, оскільки остаточний його варіант з’явився лише напередодні сесії. Крім того, потрібно було прийняти низку інших додаткових ухвал, які впливають на бюджет: податок на акциз, податок на нерухомість та пакет пільг для підприємців, громадських організацій, релігійних та навчальних закладів.

Отож Львівська міська рада змогла прийняти в цілому проект бюджету міста на 2015 рік тільки цього понеділка, 19 січня. За відповідну ухвалу на засіданні сесії проголосувало 73 депутати.

Автор: Ярослав Гібура

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...