Власникам біометричних паспортів не відкривають шенгенські візи

За новими біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи. Про це повідомляє Українська правда. “На сьогодні за біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи. Проблема в тому,...

За новими біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи.

Про це повідомляє Українська правда.

“На сьогодні за біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи. Проблема в тому, що кожне консульство повинно мати при собі фізично бланк біометричного паспорта. Однак з МЗС в посольства не передано достатньої кількості паспортів, щоби посольство могло звірити (зі зразком) і перевірити, чи це справжній паспорт”, – заявив голова правління Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук в понеділок на прес-конференції у УКМЦ.

Він зазначив, що деякі посольства вже отримали необхідні зразки. “В МЗС знають про цю проблему. За нашими даними, МЗС має вирішити її протягом тижня”, – повідомив експерт.

В генконсульстві Польщі у Львові підтвердили, що протягом тривалого часу не ставили візи у документи із біометрикою.

“Паспорта дуже хороші, але виникла проблема з тим, що їх потрібно було спочатку ратифікувати – цей біометричний паспорт потрібно було показати іншим державам для того, щоб вони його визнали. Також представити консульським установам”, – розповів генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, якого цитує Укрінформ.

“Адже ми не можемо поставити візу лише тому, що бачили зразок паспорта в газеті”, – зазначив дипломат, додавши, що генконсульство вже розпочало приймати документи, але отримати візу у такий паспорт буде можлливо не раніше, ніж за два тижні.

Нагадаємо, українці від 12 січня почали оформлення біометричних паспортів громадянина для виїзду за кордон.

Категорії
Життя
Новини
Loading...