Голова облради втік від власників гаражів кооперативу “Соколи” (фото)

5 грудня Івано-Франківська обласна рада з другої спроби погодила межі Вовчинецької сільської ради Івано-Франківської міської ради. Однак, представники гаражного кооперативу «Соколи» заявляють, що дане...

5 грудня Івано-Франківська обласна рада з другої спроби погодила межі Вовчинецької сільської ради Івано-Франківської міської ради.

Однак, представники гаражного кооперативу «Соколи» заявляють, що дане рішення незаконне і порушує інтереси членів кооперативу – а це 1500 жителів Івано-Франківська, передає кореспондент Фіртки.

Згідно документів, які надали представники гаражного кооперативу «Соколи», у розробленому проекті землеустрою земельну ділянку гаражного кооперативу площею 6,22 га сільрада Вовчинців включила у власні межі населеного пункту. При зміні меж села Вовчинець враховано інтереси підприємств і господарств, які діють на прилеглій території. Але в пояснювальній записці до Проекту землеустрою жодним чином не згадуються ті організації, які повинні перейти до села Вовчинець.

Тож гаражний кооператив «Соколи» просто зник із пояснювальної записки і «оптом» перейшов до земель сільської ради. А у самих матеріалах землеустрою не зазначено яким чином використовуватимуть земельну ділянку площею 6,22 га, на якій і знаходиться гаражний кооператив «Соколи».

Представники гаражного кооперативу «Соколи» зверталися до керівництва Івано-Франківської обласної ради з проханням відмінити незаконне рішення і врахувати інтереси гаражного кооперативу. Навіть підготували проект рішення. Проте уже більше місяця немає жодної реакції ні депутатського корпусу, ні керівництва облради.

«Цю земельну ділянку свого часу Вовчинецька сільська рада незаконно продала за заниженою ціною у 25 гривень за 1 кадратний метр АТВТ «Родон». Тоді, при продажі, гаражний кооператив «Соколи» просто не помітили, продавши землю як поле. При цьому не врахувавши інтереси власників гаражів. Зараз ця земельна ділянка знаходиться предметом судових спорів», – зауважує юрист гаражного кооперативу Роман Жирун.

Тож сьогодні члени кооперативу спільно з Романом Жируном вирішили зустрітись з головою облради Василем Скрипничуком. Однак, одразу потрапити на прийом до голови не вдалось. Людей попросили зачекати, мовляв, Василь Скрипничук пізніше їх прийме.

«Члени гаражного кооперативу протягом 45 хвилин чекали прийому, однак вийшов керуючий апаратом та повідомив, що голови немає на місці. Хоча, 30 хвилин тому він був та проводив нараду з керівником апарату. Куди і в якому напрямку зник Скрипничук нам не відомо. Звернення своє ми залишили та домовились з секретарем голови облради про те, що ми з ним зустрінемось завтра о 10:30. Нас зареєстрували на завтра і маємо надію, що завтра ситуація не повториться», – зазначив Жирун.

Категорії
Життя
Новини
Loading...