“Стійкість наших солдатів під Дебальцево змінила хід світової політики”, – Блогер

Нинішня дипломатична активність тісно пов’язана з операцією в Дебальцево. Уявіть собі підготовку до Мюнхенської зустрічі, якби, не дай бог, вісім тисяч українських військових дійсно...

Нинішня дипломатична активність тісно пов’язана з операцією в Дебальцево. Уявіть собі підготовку до Мюнхенської зустрічі, якби, не дай бог, вісім тисяч українських військових дійсно опинилися в котлі.

Уявіть собі розмови про “корридор”, нову угоду з новою лінією розмежування і т.д. І навіть російське телебачення було настільки впевнене, що котел вдасться створити, що встигло про це разів десять повідомити.

Та й в Україні було багато тих, хто вже не сумнівався. А оптимістичні повідомлення генштабу типу “ніякого котла не було і не буде” тільки додавали впевненості, що буде, буде – точно! А його – немає. Саме тому, що були впевнені в котлі, так поспішали до Мінська, що аж приїхали без запрошення і звинувачували Україну, – нібито її представники не прибули. Саме тому – намагалися поміняти Кучму на Медведчука і т.д. Але котла – немає. І в Мінську активність впала. Тому що поспішають на переговори тоді, коли хочуть закріпити “успіх” (так було і з іншим великим ж/д вузлом – Іловайськ).

Саме тому – і сміхотворний підроблений “штурм” АП, який, знову-таки, у випадку, якби котел трапився – був би не таким смішним. Ось і нинішня активізація переговорів – це, мені здається, якийсь перелом. Тому що з провалом колосального штурму угруповання в Дебальцеве, який дивом і великою кров’ю провалився, захлинувся певний етап ескалації (хоч і тривають бойові дії, обстріли, настання і інш.)

Ось так солдати, своїми руками і ногами, поповзом, шкереберть в грязі і снігу, безпосередньо впливають на світову геополітику. Як Володимир Семенович співав, “от себя, от себя!” …

Gosha Tikhy

Категорії
Життя
Новини
Loading...