З Прикарпаття на Схід відправили чергову партію допомоги

Обласне товариство Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво», яке налічує понад 400 осіб, відправило допомогу для однієї із військових частин Полтавщини. Службу в ній...

Обласне товариство Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво», яке налічує понад 400 осіб, відправило допомогу для однієї із військових частин Полтавщини.

Службу в ній несуть 50 резервістів, призваних із Прикарпаття. Серед найнеобхіднішого для них – як засоби захисту від ворожих куль, так і гігієнічні, а також продукти харчування, яких бракує в військовому раціоні.

«Всі речі нові, збирали хто скільки може. Допомогли студенти, підприємці, меценати. Закупили найнеобхідніше, аби хоч якось підтримати хлопців», – говорить Михайло Смачило головний отаман івано-франківського козацького товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво». 

Допомогу збирали всією громадою. Депутат Івано-Франківської обласної ради, директор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко не лишився осторонь  і також долучився до допомоги. Закупили найнеобхідніше: крупи, макарони, олію та інші продукти харчування з довготривалим терміном зберігання. Також придбали холодильник для військової частини. Окрім того, для захисту військових придбали два бронежилета. «Все це речі, які потрібні нашим захисникам, адже на Сході і далі тривожно. Ми маємо згуртуватись та підтримати військових, які сьогодні захищають наш сон», – наголосив О.Шевченко.

Окрім матеріальних благ, подбали і про духовні. Михайло Смачило спільно з отцем Олексою, який є капеланом українського реєстрового козацтва Прикарпаття й Буковини створили пересувну церкву, яку розміщують безпосередньо на бойових позиціях військових.

Як розповів отець Олекса Куйбіда на Полтавщині є спеціальна військова палатка, яка облаштована на території військової частини, де в будь-який час можна помолитись. «Духовність та віра надзвичайно важливі в житті кожної людини, особливо під час військових дій. Я закінчую у міністерстві оборони в академії спеціальні курси, там нас вишколюють, щоб ми були не лише як священики, але й як психологи і як медики, бо на війні як на війні треба вміти все», – говорить о. Олекса.

Невдовзі намет-каплицю посвячуватимуть іменем Святого Миколая. Разом з тим відзначатимуть і дату перенесення з Петербургу до України останків Тараса Шевченка. Саме тому портрет Кобзаря, намальований членом ВГО «Українського реєстрового козацтва», теж відправляють у дарунок військовій частині.

Козацька допомога солдатам вирушила автобусом із супроводом до місця дислокації військової частини.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...