Чому регіонали не поспішають збирати гроші на втечу Єфремова

Сміхотворний розмір застави, встановленої судом для звільнення Олександра Єфремова, дозволяє регіоналам швидко визволити свого поплічника, але вони не поспішатимуть, аби погратися в жертв політичних...

Сміхотворний розмір застави, встановленої судом для звільнення Олександра Єфремова, дозволяє регіоналам швидко визволити свого поплічника, але вони не поспішатимуть, аби погратися в жертв політичних репресій.

Вчора ввечері Печерський суд Києва обрав запобіжний захід для колишнього очільника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова – утримання під вартою, яке може бути змінено у разі внесення застави в 3 млн. 654 гривні.

Враховуючи “астрономічність” суми, таке судове рішення по суті є дозволом для високопосадовця йти на всі чотири сторони. Адже ні в кого немає сумнівів, що встановлені судом “три лями” застави і особисто Єфремов, і його поплічники-регіонали можуть організувати за лічені хвилини. 

Примітно, що в суді взяла участь і “група підтримки” Єфремова в особі його землячки Наталії Королевської та екс-кандидата в президенти від ПР Михайла Добкіна. До останнього також було чимало питань в світлі посягання на територіальну цілісність України, але після висновків експертів обвинувачення проти Добкіна було знято. За словами очевидців, обоє регіоналів в суді виглядали дуже схвильованими і, здається, не лише долею Єфремова. Але попри те, що для “господаря Луганщини” все скінчилося пречудово, його товариші якось не квапляться вносити заставу. Зібрати потрібну суму вони могли хвилин за п’ятнадцять після проголошення судового рішення, але поспішати особливо нікуди, бо ув’язненим Олександром Сергійовичем можна покористуватися якийсь час задля партійної справи. 

Тому можна передбачити, що весь поточний тиждень регіонали наполегливо “збиратимуть” потрібну суму, тим часом звинувачуючи владу в політичних репресіях, переслідуванні інакодумства, встановленні авторитаризму та й багато ще в чому. А Партія регіонів загалом та Єфремов зокрема будуть грати роль безневинної жертви “злочинної влади”.

Коли ж інформаційну кампанію буде вичерпано, гроші нарешті дозбирають і заставу буде внесено. Звісно, при цьому Добкін з Шуфричем розкажуть, як збирали потрібну суму “усім миром”, враховуючи навіть рядових членів партії.

Після цього Єфремов зможе залишити стіни Київського СІЗО з почуттям винонаного партійного обов’язку, і уже нічого не заважатиме йому залишити негостинний Київ попри всі його слова, що нікуди тікати він не збирається і готовий всіляко співпрацювати зі слідством. На якийсь час Єфремов зникне, але потім вспливе… Але тут можливі варіанти. По-перше, він може об’явитися одразу в Москві, як це уже зробили більшість його друзів і соратників по Партії регіонів. По-друге, Єфремов може опинитися безпосередньо в рідній терористичній “Еленерії”, де більшість керівних посад обіймають його люди. Але і в першому, і в другому випадку для українського правосуддя він буде недоступним.

Залишається правда і третій варіант – слідство швидко, поки регіонали грають роль жертви, формулює для Єфремова нові звинувачення (цього разу стосовно фінансування тероризму чи посягання на територіальну цілісність держави), які передбачають зміну запобіжного заходу на арешт без будь-якої застави. Але чомусь в такий варіант розвитку подій не дуже-то і віриться.

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...