Хто підставив ультрас та “Динамо”, побивши французів на “Олімпійському”

Провокації на стадіонах в міжнародних матчах можуть стати звичним явищем для України. Раніше ми вже розповідали, що певні сили намагаються влаштувати нове протистояння ультрас та...

Провокації на стадіонах в міжнародних матчах можуть стати звичним явищем для України.

Раніше ми вже розповідали, що певні сили намагаються влаштувати нове протистояння ультрас та влади. Фанів підбурюють на провокації та участь у мітингах проти керівництва країни, користуючись складною ситуацією в державі. 

Вчора на “Олімпійському” відбулася звичайна провокація, яку, на жаль, ніхто не зміг передбачити та зупинити. 

Матч “Динамо” – “Генгам” (3:1) проходив під жорстким контролем УЄФА. У ЗМІ, а також на сторінках ультрас, з’являлися застереження, що гра має проходити без політичних гасел.  Але проконтролювати всіх засланих “козачків” на великій арені неможливо.

Хтось підставив “Родичів”

На 21 секторі, звідки провокатори побігли бити французьких фанатів “Генгама”, знаходилося угруповання фанів “Родичі”. 

За словами очевидців, на сектор вдалося потрапити кільком провокаторам, які викрикували заборонені лозунги.

“Родичі” вже заявили, що їх банально підставили і люди, які це вчинили, більше не потраплять на сектор. Звичайно, фанати проведуть власне розслідування, але в майбутньому потрібно відповідальніше ставитися до контролю за людьми, які опиняються на секторах.

Більшість із провокаторів, одягнувши балаклави, майже в кінці матчу намагалися його зірвати. 

Причиною нібито став французький прапор, який вони переплутали з російським. 

Очевидці зазнаають, що провокатори були схожі на звичайних “тітушок”, які жодного відношення не мають до футболу. Також більшість із них, за словами фанів, що були майже в епіцентрі події, виглядали років на 17-19.

Сплановані провокації можуть почастішати

Насправді організувати таку провокацію не дуже важко. Всередині фанатських угруповань можна знайти декількох людей, яких потрібно лише простимулювати фінансово. Цим користуються сили, які хочуть зіпсувати імідж нашої країни, створивши негативну картинку для ворожої пропаганди.

Знають про “продажних козачків” і ультрас, але всіх не проконтролюєш.

Голова ГО “Звжди вірні” та відомий фанат Тарас Павлів казав нам, що завжди можна знайти “заблукалих овець”. І над цим зараз активно працюють вороги України, яким вже вдруге на “Олімпійському” вдається створити провокацію. Перша була ще минулого року, коли фани побігли бити вболівальників датського “Копенгагена” під час матчу “Дніпра” в кваліфікації Ліги чемпіонів. Тоді їм здалося, що вони побачили портрет Путіна.

В майбутньому на стадіонах можуть з’явитися і прапори “ДНР” та “Новоросії”, щоб спровокувати бійку.

А після вчорашнього інциденту УЄФА може дискваліфікувати “Олимпійський” або покарати киян штрафом, а також заборонити глядачам відвідувати декілька наступних матчів “Динамо” у єврокубках. 

Розцінки на провокації

За словами ультрас одного з київських клубів, який на умовах анонімності поділився з нами деякими подробицями залучення фанатів до певних подій, каже, що зараз подібну провокацію влаштувати не дуже важко. 

За його словами, існують люди, які постійно “крутяться” у фанатському середовищі. “На них виходять замовники, які, наприклад, пропонують влаштувати мітинг, зібравши кілька десятків людей. Так само можна організувати і провокації на трибунах. Щодо розцінок можна лише гадати, бо таке вербування стає новинкою. Думаю, що не менше 300-500 грн на людину, враховуючи небезпеку потрапити до міліції. Але займатися таким можуть лише дурні або дуже бідні люди, яким нема чого їсти, а працювати інакше вони не вміють”, – каже наше джерело.

Також за словами джерела, фани “Динамо”, скоріше за все, не мають відношення до вчорашньої бійки, бо “на сектор могли потрапити ліві люди”.

Що робити

Керівники ультрас угруповань мають провести роботу всередині своїх колективів. Вони мають контролювати людей, які приходять на сектори фанів, а також проводити виховну роботу, щоб фанати не велися на провокації. Потрібно розуміти, що навіть прапори Росії, “ДНР” та “Новоросії”, які можуть вивісити провокатори, не мають ставати причиною для бійки на арені. Розбиратися з провокаторами мають стюарди та працівники стадіону.

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...