Семенченко зареєстрував законопроект про відкуп від мобілізації

Народний депутат України, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко зареєстрував законопроект який передбачає викуп відстрочки від мобілізації.  «На фронті не потрібні люди, що не бажають...

Народний депутат України, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко зареєстрував законопроект який передбачає викуп відстрочки від мобілізації. 

«На фронті не потрібні люди, що не бажають воювати. Від них немає користі в бою. Маса людей, готових і мотивованих до війни не може, у разі поранення або каліцтва отримати нормальну реабілітацію, гарне протезування або достатню компенсацію родині.», – пише на сторінці у соцмережі нардеп.

Також він приводить в приклад Грузію та ряд інших країн, які запровадивши відкуп від мобілізації показали, що люди, які несуть гроші у військомат і за хабар звільняються від армії, з радістю перестають підживлювати корупцію і відчувати себе злочинцями (а за законом ними є).

«Сума внеску варіюється в залежності від віку, доходу і місця проживання (область, місто або село). Бідні і багаті платять на порядок різні суми. Зібрані кошти цільовим чином будуть направлятися на лікування, реабілітацію військовослужбовців. Відстрочка діє один рік. Законопроект сьогодні зареєстрував», – повідомляє Семенченко.

Нагадаємо, Планується створення координаційного центру, а не «альтернативного штабу». Керувати діяльністю центру буде сім чоловік, кадрові військові. Про це заявив народний депутат Семен Семенченко.

«Ідея створення такого центру ґрунтувалася на необхідності оперативного обміну інформацією між батальйонами та іншими ініціативами необхідними для повноцінної взаємодії і комунікацій між ними. І тут багатьом належить зробити свій вибір – брати участь у політичних інтригах і маніпуляціях або ж реально допомагати людям які воюють з ними пліч-о-пліч», – зазначив народний депутат.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...