Вибори в Україні не можна визнати вільними і демократичними – Чуркін

Минулі в Україні вибори не були в повному розумінні вільними і демократичними, вважає постпред РФ. Вибори президента в Україні не можна визнати вільними і...

Минулі в Україні вибори не були в повному розумінні вільними і демократичними, вважає постпред РФ.

Вибори президента в Україні не можна визнати вільними і демократичними. Про це заявив у середу, 28 травня, в РБ ООН російський постпред при всесвітній організації Віталій Чуркін, передає РИА Новости.

“Не можна не визнати, що минулі вибори не були в повному розумінні вільними і демократичними”, – сказав він. За його словами, консолідація українського населення “багато в чому досягалася за рахунок шельмування та тероризування цілих регіонів країни і розгнузданої антиросійської пропаганди”.

За словами Чуркіна, на деяких кандидатів у президенти України “чинився шалений тиск, зокрема і погрози фізичного насильства, у зв’язку з чим деякі з них були змушені знятися з передвиборних перегонів”.

“Вибори відбувалися при жорстких обмеженнях на діяльність засобів масової інформації, яким дозволялося відображати тільки одну точку зору”, – сказав постпред Росії. При цьому він закликав РБ ООН не забувати “безчинства, що коїлися противниками законно обраного президента, що рвалися до влади, і державний переворот, скоєний за підтримки ззовні з опорою на націонал-радикальні сили”.

“Не можна забувати трагедію в Одесі 2 травня і Маріуполі 9 травня. Не можна не чути розривів снарядів на південному сході, де і зараз триває каральна операція”, – наголосив Чуркін.

Нагадаємо, в середу, 28 травня, Рада Безпеки ООНзібралася на відкрите засідання щодо України, в ході якого обговорить підсумки виборів в Україні і ситуацію на південному сході країни.

Категорії
Життя
Новини
Loading...