Чому Івано-Франківськ «не захотів» дати Україні молодих нардепів

  25 травня уже позаду. Цей день став доленосним для багатьох українців. І не лише тих, яким тоді конкретно підфортило. Не зважаючи на те,...

 

25 травня уже позаду. Цей день став доленосним для багатьох українців. І не лише тих, яким тоді конкретно підфортило.

Не зважаючи на те, що мільйони українців в один голос «кричали»: «Даймо дорогу молодим!», «Майбутнє за молоддю!», «Молоді мають прийти до влади!» – це були пусті балачки, котрі ще раз підтвердили холеричність менталітету типового українця.

Ні на виборах глави держави, ні на довиборах у ВР «не пройшли» юні політики.

Чому? Замало досвіду? Погане рекламування? Відсутність фінансової опори?

Якщо перший і третій пункти не викликають великих сумнівів, то на рахунок другого – невдалої рекламної кампанії, можна плідно посперечатись.

І Микола Гавриляк, і Максим Кицюк, які представляють нову політичну еліту Прикарпаття, впорались на «ура» у плані  самопіару та медіа-просування. Жоден з висуванців у нардепи (окрім переможця, звісно) не мав такої масивної прихильності від впливових людей. Відтак Максима підтримали визначні громадські активісти, сателіти українського шоу-бізу, і, навіть, кандидат на пост Президента Ольга Богомолець.

Зокрема свої відео-звернення в штаб Максима Кицюка надіслали Леся Аронець, Сашко Положинський, Володимир Чемерис, Андрій Любка, Петро Мідянка, Каша Сальцова, Ірена Карпа та ін.

Організатора Франківського Майдану підтримали лідери Майдану Всеукраїнського. Однак – не допомогло. Не врятувало.

Прихильність Миколі Гавриляку, в свою чергу,  висловив  чинний мер Львова Андрій Садовий , який заснував партію «Об’єднання Самопоміч»

До того ж не слід забувати, що Микола – засновник пабліку «Типовий Франківськ», що налічує понад 100 тисяч підписників. Досить непогана платформа для ПР та джинси. Правда ж?

Великий масив реклами, якого відверто бракувало конкурентам (не стосується, звісно, лідерів виборчих перегонів) не проклав жодному з юнаків шляху до нинішньої Верховної Ради. Можливо, франківці виявили співчуття до «обранців» студентства, адже нинішній уряд працюватиме, від сили, три місяці. І працювати мав би, за ідеєю, рутинно. Вирішили зберегти нерви та здоров’я молодих лідерів на перспективу. Ми ж усі бачили, як там, у колуарах ВР, виясняють стосунки вищі країни цієї…

Хочеться вірити, що наступні вибори «приймуть» молодих та ініціативних у ряди переможців, адже сьогодні наша держава, як ніколи, потребує «свіжої» крові, нових ідей та облич, які прокладуть шлях до успіху такій же молодій і новітній Україні.

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...