Колектив громадської приймальні Олександра Шевченка привітав ветерана ОУН з 88-ми річчям

З днем народження відомого ветерана вітали помічник народного депутата України Олександра Шевченка Юрій Стицюк разом з колективом громадської приймальні, а також голова ОУН Віталій...

З днем народження відомого ветерана вітали помічник народного депутата України Олександра Шевченка Юрій Стицюк разом з колективом громадської приймальні, а також голова ОУН Віталій Цапович.

Пан Ілля разом з дружиною Тетяною радо зустрічав гостей на своєму подвір’ї. Поважні гості зичили імениннику здоров’я і віддали шану його героїзму і важкій «бандерівській долі», повідомляє кореспондент Фіртки.

Ветерану вручили букет, вже традиційно, жовто-блакитних квітів і подарували картину з двома ангелами-охоронцями, пояснюючи її тим , що шлюб подружжя Сливінських триває вже, слава Богу, 63 роки, а янголятка є свідченням того.

Олександр Шевченко особисто не мав змоги привітати іменинника, тому зробив це в телефонному режимі.

Також колектив громадської приймальні нардепа Олександра Шевченка за сприяння самого депутата передав ветерану-патріоту дороговартісні ліки, без яких пан Ілля не може обходитись.

«Ілля Юрієвич відбув у підпіллі, і половину життя прожив під фальшивими документами, тому здоров’я його дуже підірване, і без цих ліків він би не міг підійти навіть до тих пам’ятників, які відкрив в попередні роки. Тому ветеранам УПА треба допомагати конкретними справами, а не лише раз у рік перед виборами згадувати про них і красуватись на їх фоні, використовуючи для політичної агітації. Цим людям треба допомагати конкретними справами, щоб вони ще прожили багато років» – наголосив Віталій Цапович і додав, що якби кожен потенційний кандидат у мери міста прибрав з вулиць два-три біг-борди зі своєю політичною рекламою, то це б заощадило декілька тисяч, які можна було б витратити безпосередньо для потреб конкретних людей, які живуть і дбають про громадське життя нашого краю. Тобто ці кошти можна витратити на ті ж банальні ліки, які зараз є важкодоступними для пенсіонерів.

Завдяки Іллі Сливінському в 2007 році на День Незалежності в с. Микитинці,де й мешкає ветеран, було встановлено погруддя Степанові Бандері. Пізніше, в 2010році в центрі села встановили погруддя Лесі Українці, яке є єдиним в нашій області, а в 2011 – біля школи встановили скульптуру янгола. Ще в 90-х роках при вїзді в село поставили капличку. І все це завдяки наполегливості і титанічній роботі громадського діяча Іллі Сливінського.

Керівники культури нашого міста вже навіть натякали, що забагато вже тих пам’ятників, на що пан Ілля сказав: «Ніколи не забагато того, чим маємо гордитися».

Микитинецькій школі Ілля Сливінський подарував комп’ютер, музикальний центр і акордеон, за що учні йому безмежно вдячні і завжди раді бачити у себе в гостях.

Пам’ятаймо про подвиги людей, котрі віддано боролися за українську незалежність.

Також 22 травня делегація від організації ОУН-УПА та нардепа Олександра Шевченка разом з Іллею Юрієвичем їдуть в с.Тишківці Городенківського району, звідки походить родина головного командира УПА Романа Шухевича. Село святкуватиме храм «Літній Миколай» і в цей день там відкриють Хрест всім полеглим героям України, героям АТО.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...