Збірна України розпочала завершальний збір напередодні Європейських ігор

Менше ніж за два тижні жіноча збірна України з баскетболу 3х3 розпочне виступ на І Європейських іграх у Баку. Головний тренер нашої команди Юрій Процюк розповів...

Менше ніж за два тижні жіноча збірна України з баскетболу 3х3 розпочне виступ на І Європейських іграх у Баку. Головний тренер нашої команди Юрій Процюк розповів про підготовку до цих змагань.

–          Наразі триває перегляд кандидаток до збірної з баскетболу 3х3. На першому етапі підготовки ми пройшли навчально-тренувальний збір в Івано-Франківській області. Потім взяли участь у Міжнародному турнірі в Остраві (Чехія), де посіли перше місце. Після чого ми продовжили підготовку в Буковелі, завдяки підтримці Олександра Шевченка. Минулих вихідних ми взяли участь у Міжнародному турнірі Decathlon B33 TOUR 2015 в Дебрецені, це змагання на рівні національних збірних. Ми поступилися одним очком у матчі за вихід до фіналу збірній Чехії, у групі перемогли команди Ірландії, Нідерландів та Угорщини. Всі гравці, хто нині перебувають на перегляді, є кандидатками, остаточний склад ми зможемо назвати лише на завершальному зборі, який триватиме з 10 до 20 червня в Івано-Франківську. 13-14 червня в Івано-Франківську відбудеться Міжнародний і Всеукраїнський турнір з баскетболу 3х3. Розглядаємо участь у ще одному Міжнародному турнірі – є запрошення до Словаччини, до Литви і до Польщі. Таким чином, у нашій підготовці три збори і три Міжнародні турніри. Гадаю, це якісна підготовка збірної, тому що ми кардинально змінили всю підготовку збірної завдяки підтримки нашого головного спонсора – курорту «Буковель» і безпосередньо його керівника, депутата Верховної Ради Олександра Шевченка. Ми залучаємо до участі в Міжнародних турнірах і чоловічу збірну України, яка не кваліфікувалася на Європейські ігри в Баку, але участь у змаганнях за кордоном дає позитивний ефект. Крім того, гравці наших жіночої і чоловічої команд уболівають один за одного, це додає позитивних емоцій. Тож ми тримаємо в полі зору гравців чоловічої збірної робимо все можливе, щоб вони мали ігрову практику.

20150530_202151

–          Що можете сказати про суперників на Європейських іграх?

–          До Баку ми вилітаємо 21 червня, і вже 23 червня зіграємо зі збірними Чехії і Туреччини, 24-го зіграємо з командою Бельгії. Група у нас дужа складна. Адже збірна Бельгії на попередньому чемпіонаті Європи посіла третє місце (програвши у півфіналі майбутнім чемпіонкам – росіянкам), бельгійки вважаються фаворитками Ігор, команди Чехії і Туреччини на минулому чемпіонаті Європи були у вісімці найкращих. Наше дев’яте місце на чемпіонаті Європи свідчить про те, що в цій групі справді зібрався гідний склад учасників. Якщо дивитися на рейтинг, то ми є аутсайдерами, але за духом склад збірної кардинально змінився.

20150530_201632

–          Які завдання стоять перед збірною?

Намагатимемося потрапити до вісімки найкращих команд, боротися за вихід з групи. Об’єктивно розуміємо, що це буде складно зробити, однак старатимемося. Мене радує атмосфера, яка є в команді. У нас хороші гравці. Ми маємо чудові умови для підготовки. Я хочу подякувати Федерації баскетболу України, Міністерству молоді та спорту і Національному олімпійському комітету, які допомагають нам у проведенні зборів, в екіпіруванні. Підтримка відчувається з усіх сторін. Гравці проживають у гідних умовах, добре харчуються, відповідно є і віддача на майданчику. Це такі невеличкі моменти, з яких складається єдине ціле. Якщо Україна ще рік тому, коли ми починали відбір, була на останньому місці, взагалі без рейтингу, то далі ми росли, і перемога в кваліфікації над збірною Франції надала нам упевненості. За ту команду виступали чемпіонки Європи з класичного баскетболу. Наразі Франції уже немає серед 16-ти найкращих команд. Це був такий момент для збірної України, коли ми зрозуміли, що можемо боротися і досягати успіху. Намагатимемося вдало виступити на Європейських іграх.

20150601_154322

–          Хто Вам допомагає в підготовці збірної?

–          Крім мене з командою працюють тренери Дмитро Неволін, Ростислав Микитюк і гравець БК «Говерла» Олександр Шостуха, а також лікар БК «Говерла» і БК «Франківськ» Віталій Гурмак.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...