Олександр Шевченко: Введення касових апаратів для приватних підприємців – шкідливе рішення, яке треба зупинити

  Народний депутат України Олександр Шевченко разом з колегами підготував проект ЗаконуУкраїни, метою якого є відміна положень про необхідність застосування «реєстраторів розрахункових операцій» (касових...

 

Народний депутат України Олександр Шевченко разом з колегами підготував проект ЗаконуУкраїни, метою якого є відміна положень про необхідність застосування «реєстраторів розрахункових операцій» (касових апаратів) суб`єктами підприємництва-фізичними особами.

«Боротьбу держави з приватними підприємцями як «класом» необхідно зупинити негайно, – переконаний нардеп, – В умовах катастрофічного падіння споживчого ринку, тотального зубожіння населення та практичного виживання підприємців середньої ланки, вказаний закон встановлює додаткові підстави та способи здійснення адміністративного тиску на підприємництво в Україні. Крім того, сама вимога працювати з касовими апаратами малому бізнесу подекуди стане непосильним додатковим фінансовим навантаженням. Адже це додаткові видатки – покупка касового апарату – 6-8 тисяч гривень, та щомісяця – 400-600 гривень за його обслуговування».

На переконання О.Шевченка, «в наявних економічних умовах, коли держава часто не в змозі виконувати багато соціальних функцій, треба лише вітати підприємців, які самі для себе створюють робоче місце і ще й працевлаштовують інших осіб».

«Саме тому ми з колегами підготували відповідний Законопроект, який  сприятиме забезпеченню існування в державі інституту приватного підприємництва з відповідними формами дерегуляції та спрощення умов ведення бізнесу фізичними особами. Бо від введення обов’язкових касових апаратів виграють лише їх виробники та обслуговуючі організації, натомість сотні тисяч підприємців відчують на собі додатковий тиск, додаткові навантаження щодо і без того об’ємної звітності. А декому така вимога і «допоможе» закрити бізнес. Реалізація положення нашого Законопроекту сприятиме реальному виконанню завдань суспільства, завдань які постали перед державою та стане гарантією втілення положень з дерегуляції та забезпечення існування інституту приватного підприємництва, що в свою чергу надасть можливість реального спрощення ведення бізнесу в Україні», – розповідає Олександр Шевченко.

Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” (№ 71-VIII). Нормами вказаного закону передбачено застосування реєстраторів розрахункових операцій суб`єктами підприємницва – фізичними особами – підприємцями, які є платниками єдиного податку (спрощенцями) другої та третьої груп (що має ввестися з 1 липня 2015 та 1 січня 2016 року відповідно). Багато підприємців не задоволені таким дискримінуючим рішенням та вимагають у влади відміни сумнівних положень.

ПРОЕКТ

Закон УкраЇни

Про внесення змін до Податкового кодексу України

та деяких законів України

(щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій)

 

 

Верховна Рада України постановляє:

 

І. Внести до Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., №№ 13-17, ст. 112) такі зміни:

«296.10. Платники єдиного податку першої – третьої (фізичні особи – підприємці) груп не застосовують реєстратори розрахункових операцій»;

ІІ. Прикінцеві положення

1) у Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (Голос України, 2014, №254, спецвипуск):

абзац шістнадцятий пункту 110 розділу I (щодо змін до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України) виключити;

абзаци шостий – восьмий пункту 1 розділу ІІ «Прикінцеві положення» виключити;

абзац третій пункту 3 розділу ІІ «»Прикінцеві положення» виключити;

2) у Законі України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Відомості Верховної Ради України, 2000 р., № 38, ст. 315 із наступними змінами):

пункт 1 статті 9 після слів «власного виробництва» доповнити словами «та наданні послуг».

Голова Верховної РадиУкраїни

Категорії
Життя
Новини
Loading...