Кому вигідна поява екс-президента? Таємниці Януковича

Рано чи пізно він видасть пофарбовану в світлі тони свою версію подій в Україні за минулі півтора року   Вчора побіжний екс-президент України Віктор...

Рано чи пізно він видасть пофарбовану в світлі тони свою версію подій в Україні за минулі півтора року

 

Вчора побіжний екс-президент України Віктор Янукович дав інтерв’ю британському ВВС, викликавши до себе чималий інтерес. Однак  до цього треба ставитися лише як до  інформаційної події.

Інтерв’ю колишніх політиків і державних діячів мають єдину мету – дати свою версію минулих подій, представити себе в кращому світлі. Янукович програв Євромайдан, тому йому необхідно було представити себе невинною жертвою події.

Для журналістів Янукович є цікавим персонажем, оскільки навколо подій в Україні дуже багато таємниць. На більшість питань досі не знаємо відповідей. Наприклад, Янукович сказав, що не віддавав наказ про розстріл демонстрантів на Майдані, і йому  можна повірити. Він боявся це робити, він боягуз. Наказ могли віддати і силовики. Як біблійний Понтій Пілат, він просто вмивав руки.

Звичайно ж, він не розповість ті таємниці, які невигідні Росії. Що відбувалося перед тим, як він відмовився від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, про таємні зустрічі з Путіним і т. д.

Рано чи пізно він видасть пофарбовану в світлі тони свою версію подій в Україні

Крім того, в інтерв’ю  Януковича немає ніякої політичної підоснови або конспірологічного змісту – це його особистий інтерес. Наприклад, коли він говорить, що Донбас – це частина України, то в цьому можна бачити його особисту зацікавленість. Сьогодні ця позиція прийнятна для російської сторони, яка хоче повісити на нас сепаратистський Донбас, щоб ми за нього платили, але при цьому його не контролювали. Для Януковича така позиція прийнятна, і немає ризиків її заявляти.

Так що потрібно перестати реагувати на кожну появу побіжного екс-президента. Вони не мають ніякого політичного значення. Так, у перші місяці після Майдану всі напружувалися, коли Янукович з’являвся на екрані, тому що боялися, що Росія привезе нам його назад на танках. Але реалії змінилися – навіть Росія визнала Порошенко президентом України.

В цілому  немає особливого інтересу до Януковича. Він – постать історії. Рано чи пізно він видасть пофарбовану в світлі тони свою версію подій в Україні за минулі півтора року. Інтерв’ю ЗМІ – це лише підготовка до мемуарів.

Джерело: УкрМедіа

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...