Франківець отримав офіційну відповідь із приводу пожежі у маршрутці

Франківець Денис Квасов, який повідомляв про те, що у маршрутці №60 сталася пожежа, отримав відповідь із цього приводу. Її він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці....

Франківець Денис Квасов, який повідомляв про те, що у маршрутці №60 сталася пожежа, отримав відповідь із цього приводу.

Її він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Департамент комунального господарства транспорту і зв’язку виконавчого комітету міської ради опрацював Ваше свідчення від 27.05.2015 року № К 978.
Повідомляємо, що для з’ясування обставин виникнення пожежі в салоні автобуса у відділ транспорту і зв’язку був запрошений перевізник Т. Гурик, власник транспортного засобу реєстраційний номер АТ 1594 АА, який обслуговує автобусний маршрут № 60 «Автостанція № 3 – мікрорайон Каскад».
З перевізника було взято пояснення за дії водія на основі описаної Вами події у салоні автобуса.
За даними перевізника пожежі не було, а сталось задимлення у салоні автобуса, аварійне розблокування дверей автобуса спрацювало, однак у зв’язку з панікою людей водій не зразу зміг відкрити двері.
Відповідно до Закону України «Про дорожній рух» всі автобуси мають проходити технічний огляд. Порядок проведення обов’язкового технічного огляду автобусів (далі Порядок) затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2012 року № 137 автобус реєстраційний номер АТ1594АА 29.12.2014 року пройшов обов’язковий технічний огляд транспортного засобу, на основі якого виданий страховою компанією страховий поліс, який контролюється представниками ДАІ та управлінням Укртрансінспекції в Івано-Франківській області.
Відповідно до п.3.Порядку періодичність проходження технічного обслуговування – автобусів двічі на рік, відповідно до додатку 5 Порядку перевірка стану дверей та наявність вогнегасника відноситься до обсягу перевірки технічного стану транспортних засобів.
Згідно з критерієм 1001.050 невідповідність аварійного виходу та доступу до нього встановленими вимогами є істотною невідповідністю, за наявності якої під час проведення обов’язкового технічного огляду складається акт невідповідності і відповідно протокол технічного стану нескладається.
Аналогічна вимога стосується і наявності вогнегасника.
Також слід відмітити, що у відповідності до Правил експлуатації вогнегасників, затвердженого Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02.04.2004 р. №152 керівники підприємств зобов’язані утримувати вогнегасники у працездатному стані.
Крім того варто також відмітити, що окрім що піврічного обов’язкового ТО, автобуси проходять щоденний ТО перед виїздом на лінію.
З пояснення перевізника 23.05.2015 року автобус реєстр. номер АТ 1594 АА пройшов технічний огляд, про що отримана відмітка у шляховому листі механіком по випуску на лінію.
У жовтні 2015 року виконавчим комітетом міської ради буде проведено конкурс по перевезенню пасажирів громадським транспортом в м. Івано-Франківську, при визначенні переможця конкурсу пріоритетом будуть користуватись перевізники з новими великогабаритними автобусами

Заступник директора Департаменту І. Сенчук».

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...