Чи можлива в Україні зміна політичної системи?

Ми постійно говоримо про зміни, прагнемо їх, хочемо, щоб Україна розвивалася в економічному аспекті. Проте ми повинні пам’ятати, що неможливо провести ефективні економічні реформи...

Ми постійно говоримо про зміни, прагнемо їх, хочемо, щоб Україна розвивалася в економічному аспекті. Проте ми повинні пам’ятати, що неможливо провести ефективні економічні реформи без належної зміни політичної системи.

Політична система в Україні складається з наступних підсистем: організаційна (інституційна), інформаційно-комунікативна, нормативно-регулятивна. По суті кожна з цих підсистем в Україні знаходиться в неналежному стані і потребує змін.

Чомусь хочеться розпочати з аналізу нормативно-регулятивної системи українського суспільства, так як вона в найгіршому стані знаходиться. До цієї підсистеми входять політичні та правові принципи та норми, політичні відносини та політична культура. У нас несформована належна політична та правова культура. Найгіршим є те, що не тільки у посадовців, а й  у пересічних громадян немає поваги до законів та Конституції України. Більшість положень Конституції та законів України просто не виконуються і що найгірше ми нормально до цього ставимось. Згадаймо, про закон України про заборону куріння в громадських місцях. І задаймо собі питання чому одні його порушують, а іншим просто байдуже. В Європі, до якої ми так прагнемо, повага до закону – це основа їхньої політичної та правової культури, там закон не порушують не тому, що їх за це покарають, у них це закладено в свідомості, повага до закону – це певна політична цінність, яка прищеплюється європейцям ще з дитинства. Інша ознака демократичної політичної культури – повага до інакодумства. В українському суспільстві зараз сформована нетерпимість до іншої точки зору. 

Зміна саме цієї нормативно-регулятивної підсистеми – це тривалий процес. Тут ми маємо справу із таким процесом як політична соціалізація. Даний процес розпочинається в ранньому віці і триває все життя. В українському суспільстві необхідно сформувати демократичні цінності. Насправді зміни кожному з нас потрібно починати з себе. А то складається таке враження, що ми часто говоримо про Європу, про демократію, проте не дуже розуміємо, що це таке.

  Організаційна (інституційна) підсистема – це сукупність інститутів, які здійснюють владні повноваження (органи державної влади, громадські організації, партії і т.п.).

Система державного управління в Україні нагадує тоталітарну систему УРСР. Фактично всі рішення приймає центр, тому реформа децентралізації на даний час є дуже актуальною для України. Проте знову ж таки в силу різних причин, даний процес гальмується.

Партійна система України також не є ідеальною. Попри те, що в нас багатопартійність, яка позиціонується з демократичним ладом, проте в нас партій, які є центристськими, менше, ніж партій, які належать до радикальних течій лівого чи правого спрямування. Центристська ідеологія партій є дуже важливою для України, адже крайні праві чи ліві партії сприяють поширенню конфліктів в Україні.

Громадські організації в Україні відколи в Україні розпочалося АТО реально розвиваються, вони піднеслися на зовсім новий рівень. Справді, до цього часу, в Україні було багато громадських організацій, які по суті нічим особливим не відрізнялися одна від одної. Те, що роблять зараз волонтери, об’єднуючись у громадські організації є справді унікальним явищем. Насправді, саме такі організації необхідні для розвитку громадянського суспільства.

Наступна підсистема – інформаційно-комунікативна. Це теж саме, що політична комунікація. Іноді під політичними комунікаціями розуміють лише «масс-медіа», тобто ЗМІ. Насправді поняття «політична комунікація» значно ширше і включає в себе всі види комунікаційних взаємодій, як офіційних, так і неформальних ЗМІ, тобто це можуть бути також якісь міфи, чутки і т.п.

ЗМІ ще називають «четвертою владою», такий значний їх вплив на суспільство. В Україні по суті кожен із різновидів ЗМІ має свого власника. Інформація досить часто подається по-різному. Європа вирішила цю проблему ввівши систему громадського мовлення. Офіційно європейці сплачують податок на фінансування таких ЗМІ. Відповідно такі ЗМІ стають незалежними у своїх оцінках, не подають інформацію у вигідному для себе світлі. Запровадження громадських ЗМІ в Україні було б дуже доречним. Нам уже відомо, що таке інформаційна війна та як може впливати інформація на дії людей.

Тому, як бачимо, зміни в політичній системі України є нагальними і необхідними. Цей процес є довготривалим і насправді нелегким. Тільки після того як зміниться політична система наступлять також зміни в економіці України.

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...