Житловий будинок в центрі Івано-Франківська може обвалитись (фото)

Мешканці будинку по вулиці Бачинського, 13, що в самому центрі Івано-Франківська, занепокоєні тим, що будівельні роботи, які проводяться у підвальних приміщеннях житлової будівлі, можуть...

Мешканці будинку по вулиці Бачинського, 13, що в самому центрі Івано-Франківська, занепокоєні тим, що будівельні роботи, які проводяться у підвальних приміщеннях житлової будівлі, можуть призвести до руйнування пам’ятки архітектури місцевого значення.

На звернення громади відгукнулися історик, координатор ГО «Поступовий гурт Франківців» Сергій Адамович, начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Ігор Панчишин, а також представник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківські області та інші.

справді, мало не щодня, з підвального приміщення вищезгаданого будинку, де активно проводяться будівельні роботи, вивозяться сотні кілограм цегли та бетонних брил. Мешканці обурені таким станом справ, побоюючись, що роботи може призвести до порушення цлісності старовинної будівлі, датованої початком минулого сторіччя.

Втім, інспекція, оглянувши місце робіт з дозволу орендаря підвальних приміщень, прийшла до висновку, що нині будинку нічого не загрожує. За словами самого орендаря, в підвальних приміщеннях, після завершення ремонту, постане книжкова крамниця. 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...