Виконком міськради не позбавив наркозалежного іванофранківця батьківських прав на дитину

На Прикарпатті теща намагається позбавити зятя батьківських прав на онуку. Судова метушня почалася після смерті дружини іванофранківця Сергія Садовського. Теща навідріз відмовилась повертати онучку...

На Прикарпатті теща намагається позбавити зятя батьківських прав на онуку.

Судова метушня почалася після смерті дружини іванофранківця Сергія Садовського. Теща навідріз відмовилась повертати онучку законному батькові. Мотивуючи свою відмову тим, що раніше зять вів асоціальний спосіб життя.

Сьогодні адвокат бабусі прийшла на засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, щоб члени виконкому проголосували стали на її сторону і переглянути та надали на доопрацювання проект рішення про позбавлення батьківських прав.

«В нас є підстави так вважати і просимо міськвиконком не затверджувати дане рішення. Там виявилось що крім того, що особа є наркозалежною, також у нього є гепатити Б та С. Крім того, виявилось що у людини є розлади психіки внаслідок вживання опіоїдів», – зазначила адвокат Світлана Проценко.

Також вона мала зауваження щодо проведення засідань комісій, які розглядали цю справу.

Віктор Анушевичус поцікався підтверджуючими документами щодо присутності захворювання у батька дитини гепатити В та С.

Світлана Проценко відповіла, що такі документи є.

Крім того вона зазначила, що дитина пройшла психологічне обстеження і, буцімто за його результатами, хоче жити з бабусею.

Член виконкому Андрій Лис поцікавився законодавчою стороною справи, чи справді в таких випадках обов’язково потрібно позбавляти батьківських прав.

Присутній адвокат батька розповів, що на комісії був запрошений головний лікар наркологічного диспансеру, який запевнив, що це не є підставою, для позбавлення батьківських прав.

Сітлана Проців наполягала на статті 164, мовляв крім цього на засіданнях опікунської ради виникли питання, які на судах не виникали.

Представник батька звернув увагу на те, що понад 11 місяців бабуся не повертає дитину батькові та не дозволяє з нею бачитись.

«Батько не може нормально, повноцінно зустрічатися дитиною, бо бабуся чинити перешкоди. Дійшло до того, що бабуся хоче позбавити батьківських прав батька. Пан Сергій є на замісній терапії, але він взірцевий пацієнт. Він нормально поводиться», – каже представник батька.

Також він звернув увагу, що позбавлення батьківських прав – це крайній випадок. Тобто коли інші способи регулювання впливу на батька не подіяли. Однак законних підстав позбавити прав батька наразі немає жодних.

Батько також висловився про те, що бабуся зараз намагається просто позбавити змоги бачити доньку та узаконити це.

«Донька цілий рік не вчиться. В садік не ходить. В мене вона ходила у садочок», – зазначив Сергій Садовський.

Віктор Анушкевичус висловив свою думку, що йому цікаво було самому побачити Садовськоо, і він не побачив неадекватності.

«Якщо ми його позбавимо прав, то ми йому просто не даємо шансу. Бабуся порушила закон? Порушила. Я не адвокат, але Надія Степанівна може сказати, на яких підставах бабуся забрала дитину? Я не бачу підстав «вбивати» його», – висловився міський голова.

Слово взяла адвокат бабусі яка зазначила що «позбавлення батьківських прав не означає, що батько не зможе бачитись з дитиною».

Однак це заперечив сам батько. А також з цим не погодились як члени виконкому разом з міським головою, так і Зоя Сливка.

«Дитині 6 років, вона буде рости і сама буде вирішувати. Он стоїть перед нами нормальна адекватна людина, для чого забирати в нього шанс?», – відмітив міський голова.

Та додав, що не по-людськи це.

Також секретар міської ради Микола Вітенко зауважив, що у складі комісії були спеціалісти, які ґрунтовно досліджували це питання, тому немає причин не довіряти висновкам комісії.

Міський голова поставив на голосування питання. Члени виконкому проголосували одноголосно за те, щоб не позбавляти батьківських прав наркозалежного і хворого на гепатит Сергія Садовського.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...