Суд зупинив провадження у справі забудови міського озера

В Івано-Франківському господарському суді завершився розгляд справи щодо визнання договору оренди земельної ділянки біля міського озера недійсним за позовом ГО “Поступовий гурт франківців” до...

В Івано-Франківському господарському суді завершився розгляд справи щодо визнання договору оренди земельної ділянки біля міського озера недійсним за позовом ГО “Поступовий гурт франківців” до Івано-Франківської міської ради та Товариства з обмеженою відповідальністю “Розважально-відпочинковий центр Гаразд”.

 

Судове засідання тривало усього кілька хвилин, інформує Курс.

Представник від міської ради Надія Кедик запропонувала долучити до справи відповідь від Держземагентства – інформацію про земельну ділянку, а також відповідь з Департаменту архітектури і містобудування, де вказано, що це територія зелених насаджень загального користування і там допускається будівництво об’єктів відпочинкового та спортивного призначення.

Суддя Петро Матуляк не долучив запропоновані документи до справи, а зазначив, що суд встановив, що громадська організація – позивач, звернулась на захист прав фізичних осіб – членів цієї ГО та жителів міста.

“Стаття 21 Процесуального кодексу говорить, що якщо позов поданий особою не у власних інтересах, а в інтересах іншої особи, позивачем є особа, в інтересах якої подано позов про захист її прав і законних інтересів. Так шо цей спір практично не підлягає вирішенню в господарських судах в Україні. На підставі цього суд виносить ухвалу: провадження у справі припинити”, – сказав суддя.

Нагадаємо, Гасимов вимагає продовжити договір оренди ділянки біля міського озера, на якій ПП “Вамбуд” зводить житлові багатоповерхівки. Термін дії договору закінчився у березні цього року.

Під тиском громадськості, яка вимагає зупинити незаконну забудову рекреаційної території, міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Підприємець звернувся до суду і виграв його. Після цього франківці вимагали покарати суддю за прийняте рішення.

В Окружному адмінсуді за ще одним позовом ГО “Поступовий гурт франківців” до ДАБІ в Івано-Франківській області щодо скасування декларації Державної архітектурно-будівельної інспекції про початок і виконання будівельних робіт на ділянці поблизу міського озера розгляд справи перенесли на вересень. Наразі будівництво офіційно призупинили.

Нагадаємо, на попередньому судовому засіданні відповідач не зміг пред’явити усі документи, які суд зобов’язав зібрати. Серед найважливіших документів – оригінал договору оренди.

ДЖЕРЕЛО

Категорії
Новини
Новини
Loading...