Нардеп Олександр Шевченко про події в Івано-Франківській службі автодоріг: “Запланований службовий підлог став неможливим”

Сьогодні народний депутат України Олександр Шевченко на запрошення керівництва Служби автодоріг в Івано-Франківській області прибув в Тендерний комітет для ознайомлення з документацією. Ця подія...

Сьогодні народний депутат України Олександр Шевченко на запрошення керівництва Служби автодоріг в Івано-Франківській області прибув в Тендерний комітет для ознайомлення з документацією.

Ця подія викликала жваве обговорення в соціальних мережах. Кореспондент Фіртки звернувся до Олександра Шевченка з проханням прокоментувати події в САД.

Щодо того, що відбувалося сьогодні в Службі автодоріг Івано-Франківської області. Хочу повідомити, що керівництво САД днями своїм листом-відповіддю на моє депутатське звернення запросило мене ознайомитися з тендерною документацією. Я і приїхав на це запрошення. Зі мною перебували мої помічники, які забезпечують діяльність народного депутата”, – розповідає О.Шевченко.

Проблема останнього тендеру, в тому числі на ремонт івано-франківської ділянки автомагістралі Івано-Франківськ-Львів, що деякі фірми дали завідомо нереальні пропозиції, фальсифіковані документи з метою фактично зірвати ремонт доріг в Івано-Франківській області“, – вважає нардеп.

Крім того О. Шевченко розповів, що в нього є “обгрунтована підозра в тому, що керівництво САД є в змові з деякими учасниками тендерів” – про це він пообіцяв надати інформацію незабаром…

“Зі мною в Службі автодоріг працювали експерти та консультанти, які спроможні оцінити тендерні пропозиції на предмет реалістичності, позаяк керівництво САД поводить себе не зовсім адекватно і навряд чи спроможне зайняти відсторонену державницьку позицію, –розповідає Олександр Шевченко, – Наприклад, після оцінки експертів державного дорожного інституту імені Шульгіна про те, що ремонт ділянки поряд з селом Більшівці не відповідає технологіям, вчора там відновлені роботи, незважаючи на вказівку голови Івано-Франківської ОДА роботи зупинити. Чи можна такі дії Служби автодоріг вважати адекватними?

Під час перегляду документів ми зафіксували вже і деякі фальсифіковані документи в тендерній документації. Крім того, є підозри, що деякі документи були підготовлені недбало і з порушеннями, і готувалися до підміни. Після того, як ми ознайомилися з ними – запланований службовий підлог став неможливим.

Хочу відмітити, що Служба автодоріг нашої області, на відміну від Львівської написала такі тендерні умови, які дозволили взяти участь в тендері фірмам без належного досвіду та забезпечення. Для чого це робилося – навряд чи в когось повинні бути сумніви.

Якщо зараз всі здорові сили не об’єднаються, то під загрозою буде взагалі проведення ремонту доріг в області в поточному році. Шанс, який отримала область завдяки консолідованій позиції депутатів Верховної Ради від області, може бути втрачений. Необхідні швидкі, злагоджені, можливо в чомусь і нестандартні дії, навіть «не за процедурою», всіх здорових сил. Бо на кону розвиток нашого краю, його інвестиційна привабливість та добротут наших людей“, – вважає нардеп.

Хочу подякувати журналістам, зокрема сайтів Курс, Галка, Стик, які адекватно та практично незаангажовано подали інформацію про події в Службі автодоріг“, – відмітив О. Шевченко.

Вже всім стало очевидним, – переконаний він, – що керівники САД в Івано-Франківській області не відповідають займаним посадам, – адже на Львівщині вже завершується ремонт дороги, а на Івано-Франківщині зірвано все, що можна було зірвати і жодного квадратного метра асфальту не покладено”.  

Категорії
Життя
Новини
Loading...