Юрій Андрухович та Ребекка Гармс обговорили європейський шлях України (фото)

12 cерпня о 13:00 в Івано-Франківську відбулася зустріч депутата Європарламенту Ребекки Гармс та письменника Юрія Андруховича з громадськістю. Основною темою для розмови стало питання України...

12 cерпня о 13:00 в Івано-Франківську відбулася зустріч депутата Європарламенту Ребекки Гармс та письменника Юрія Андруховича з громадськістю. Основною темою для розмови стало питання України та її шляху до Європи. Зустріч відбулася за підтримки міської влади Івано-Франківська.

“Я радий, що наша зустріч привернула таку увагу. Ребекка Гармс вже була в нашому місті, в 2006 році. Ми тоді говорили про парламентський переворот, про те, як Януковичу вдалося стати прем’єром – і про європейський шлях України. Тепер ситуація знов переповнена зрадами і провалами. Але ми маємо методи вирішення цих проблем, і сьогодні про них поговоримо”, – розпочав зустріч Юрій Андрухович.

Далі слово взяла Ребекка Гармс.

“Я також дуже рада, що знову приїхала в Івано-Франківськ. Тоді, у 2006 році, я також встигла відвідати вражаючі Карпати. А ще Юрій тоді витягнув карту Європи і показав мені в її центр – де знаходиться Україна, і сказав, що без демократичного розвитку цієі країни не може бути стабільності в Європі”, – зазначила депутат Європарламенту.

Згодом вона поділилася своїм баченням майбутнього нашої країни.

“Я бачу, що в Україні відбулися зміни, вона стала значно більш європейською державою. Я впевнена, що з українцями світ зможе рухатися в демократичному напрямку. І це буде продовжуватися, навіть якщо агент КГБ, який зараз є головою Кремля, виступатиме проти. Я бувала поблизу лінії фронту, і знаю, як важко українцям на війні. Але я переконана, що процес демократизації переможе навіть війну. Цей процес, який зараз йде в багатьох країнах, наприклад – в Дагестані та Вірменії, призведе до того, що буде збудований мир в Європі і у всьому світі”, – переконана Ребекка Гармс.

Кілька слів про європейський Івано-Франківськ та імперію зла сказав і міський голова Віктор Анушкевичус.

“Хочу подякувати вам, пане Юрію, за те, що виконуєте левову частку роботи наших дипломатів. Для Івано-Франківська є великою честю приймати європейського політика такого рівня. Франківськ завжди був проєвропейським – не тільки з вигляду, але й ментально. Ми будемо боротися, доки не досягнемо своєї мети – стати членом ЄМ. Хочу подякуаати пані Ребецці за стабільну та послідовну позицію в Європарламенті щодо України. А “імперія зла”? Всі імперії рано чи пізно розпадаються. Тож молю бога, щоб ця імперія розпалась на наших очах, і вся Європа, а особливо – Україна, отримала спокій.

Пропонуємо читачам Стику поглянути, як це було.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...