Свободівці хочуть незаконно забудувати подвір’я мешканцям Івано-Франківська

В Івано-Франківську скандал – місцеві «cвободівці» хочуть забудувати подвір’я мешканцям гуртожитків в районі вулиць Марійки Підгірянки та Відкритої. Про це пише місцевий журналіст Володимир...

В Івано-Франківську скандал – місцеві «cвободівці» хочуть забудувати подвір’я мешканцям гуртожитків в районі вулиць Марійки Підгірянки та Відкритої.

Про це пише місцевий журналіст Володимир Мулик у виданні «Версії».

Тут вже більше 50-ти років знаходяться гуртожитки працівників лісгоспу. Будинки не були обладнані каналізацією і туалети розміщувались у дворі.

В 2006 році мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк розпорядився передати земельну ділянку між вул. Підгірянки ТОВ «Рембудкомінвест» під будівництво багатоквартирного будинку. Сусідні будинки мали бути знесені, а їх мешканці переселені. «Ремкомбудінвест» належить депутатам Тисменицької райради від ВО «Свобода» Юрію Шелисту та Володимиру Яцишину. Ця фірма передала ділянку в суборенду ПП «Санліт-Захід», яка переробила договір таким чином, що дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку є дійсним і без знесення сусідніх будівель. Тож новий будинок має бути збудований впритул до гуртожитків, на місці їхніх гаражів та туалетів.

Мешканці, коли дізналися про такі плани, збунтувалися та не дали суборендарям встановити паркан на майбутньому будівельному майданчику.

Міська рада вже дала задню, запевняючи, що дозволи недійсні, оскільки забудовник запевняв, що має всі погодження від мешканців сусдніх будинків. Однак, забудовник не зупиняється і подав в суд на мешканців гуртожитків, бо ті не дали йому встановити паркан і розпочати будівництво.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...