На Прикарпатті діють силові патріотичні табори для молоді

Сьогодні, 21 серпня, в.Івано-Франківську відбулася прес-конференція щодо діяльності на Прикарпатті патріотичних таборів для учнівської молоді – “Чорний ліс” та “Карпатський легіон”. Як розповів Сергій...

Сьогодні, 21 серпня, в.Івано-Франківську відбулася прес-конференція щодо діяльності на Прикарпатті патріотичних таборів для учнівської молоді – “Чорний ліс” та “Карпатський легіон”.

Як розповів Сергій Демчук, інструктор зі спорту Прикарпатського університету, провідний фахівець цивільної оборони і внутрішньої безпеки університету, у “Карпатському легіоні” навчається учнівська молодь віком від 8 до 18 років. Для них спеціально розроблена військова гра, нині ж відповідна програма створюється і для молоді старшого віку – студентів, віком від 18 до 25 років. Програма спрямована на підготовку кадрів для силових структур – військова тактика, ознайомлення з діяльністю силових структур, уроки на виживання. Після насиченої підготовки, діти здають нормативи і отримують “зелений берет”.

“Перебування дітей у таких таборах допомагає їхньому розвитку, а для дітей, схильних до правопорушень – нормалізації поведінки. Працівники міліції показали дітям прийоми рукопашного бою, методи затримання, зброю”, – зауважила начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС Івано-Франківської області Алла Лемчак.

Табір “Чорний ліс” цього року відвідали 18 команд з 18 адміністративних одиниць. Для них проведено приблизно 20 конкурсів за 10 днів. У таборі панувала позитивна атмосфера і дух змагання, а діти мали змогу реалізувати свій потенціал, поспілкуватися з однолітками, освоїти корисні навики та перейнятися духом патріотизму.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...