Олександр Шевченко зробив заяву щодо свого виходу з фракції БПП: Настав час відповідальних кроків

Народний депутат України Олександр Шевченко на своїй сторінці в Фейсбуці оприлюднив своє звернення щодо виходу із фракції БПП у Верховній Раді: “Шановні Друзі!!! Настав...

Народний депутат України Олександр Шевченко на своїй сторінці в Фейсбуці оприлюднив своє звернення щодо виходу із фракції БПП у Верховній Раді:

“Шановні Друзі!!!

Настав час відповідальних кроків. Я прийняв рішення про вихід з парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді України. 

Це рішення продиктоване не поточною кон’юктурою і не намаганням залишити тонучий «Титанік». На його палубі все ще багато можливостей для тих, хто прагне політичної кар’єри та прихильності влади. 

Але є речі принципові, вищі за політичні маневри та кар’єрні пріоритети. Є речі фундаментальні, якими поступатись не можна за жодних обставин. 

Я ввійшов до фракції БПП враховуючи співпадіння моїх політичних пріоритетів з головними положеннями Коаліційної угоди та програмою, з якою БПП йшов на вибори рік тому. Ці документи розглядав і розглядаю як присягу перед українським народом. 

Якщо ж фракція БПП під зовнішнім тиском зраджує цій присязі, мій людський обов’язок, мій статус народного депутата України, моя гідність патріота не залишають мені вибору. Адже для лідерів цієї команди обіцянки виявилися лише передвиборчим піаром.

Я ніколи не був членом партії Порошенка, тому не маю з БПП жодної «секретної угоди» партійного формату. Знаю, що у парламентській фракції БПП є різні люди. Є серед них багато таких, які заслуговують на мою повагу. 

Принципові розходження в мене не з ними, а з тими, хто визначає курс.

А курс взято на «згортання» Революції Гідності і проведення псевдо-реформ без кардинальних змін. Є намагання залишити все по-старому, змінивши лише списки «недоторканих» родин і кланів. 

Розходження в мене також з тими, хто почав арешти активістів Майдану при цьому заморозивши розслідування злочинів під час розстрілу Небесної Сотні, злочинів, пов’язаних із пограбуванням держави в часи Януковича, злочинів недолугого керівництва військовими формуваннями на Сході, що привели до величезних жертв. 

Я не голосував за нав’язані Верховній Раді зміни до Конституції, які, переконаний, приведуть до «консервації» ситуації в зоні АТО та легалізують владу терористів на окупованих територіях. Вважаю такі дії зрадою тисяч загиблих героїв. 

Нам не по дорозі з тими, хто під виглядом децентралізації насправді робить кроки з тим, щоб надати центральній владі ще більших повноважень з метою тотального контролю над місцевими владами та громадами.

Я управлінець-менеджер, і я ніколи не підтримаю тих політичних авантюристів, які готові кинути людей і країну в хаос громадянського протистояння. 

Але я проти тих, хто з одного боку лякає людей «третім Майданом» та оголошує «агентами Кремля» всіх, хто прогнозує його як можливу реальність на тлі неспроможності влади в питаннях проведення реформ та боротьби з корупцією, а з іншого закриває суспільству всі шляхи виходу з ситуації, окрім революційного. 

Я – разом з принциповими ворогами Путіна та проти його «засланих козачків» в Україні. Я – українській патріот, що на одному боці барикад з тими, хто стояв на Вогненному Майдані у лютому 2014 та під прапорами України в Донецькому аеропорту взимку 2015. 
Це ті «червоні лінії совісті», які позначають мою політичну позицію. Тому я сьогодні зробив свій вибір.

Переконаний, що в ситуації, яка склалася, Україна потребує переформатування влади. Вірю, що узурпація не пройде! Ми переконливо продемонстрували це під час Революції Гідності. 

Вірю в перемогу України та українців!”

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...