Адміністрація президента дала вказівку знайти привід закрити “1+1” – Палиця

Екс-голова Одеської ОДА звинувачує владу в спробі монополізувати медіа-простір в Україні. Адміністрація президента України Петра Порошенка дала вказівку знайти привід для закриття каналу “1+1”....

Екс-голова Одеської ОДА звинувачує владу в спробі монополізувати медіа-простір в Україні.

Адміністрація президента України Петра Порошенка дала вказівку знайти привід для закриття каналу “1+1”. Про це заявив екс-голова Одеської ОДА Ігор Палиця на з’їзді партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП” 12 вересня.

“Адміністрація президента за те, що канал “1+1″ дозволяє собі говорити правду, як він і дозволяв собі говорити правду завжди, дала команду знайти причину забрати у канала ліцензію”, – сказав Палиця.

Окрім того, за його словами, після виходу першого “Шустер Live”, де обговорювалися зміни до Конституції України та протести ВО “Свобода” проти них, СБУ поставили завдання не пускати в країну Савіка Шустера.

Палиця нагадав, що у 2014 році під час Революції гідності лише два канали показували правду – “1+1” і 5-й канал. “Показувати правду — це політика “1+1”, тому що така політика у господарів і акціонерів каналу.

Акціонери навіть якби захотіли, не змогли би поміняти політику журналістів, тому що журналісти на “1+1″ незалежні. І Коломойському іноді приходиться з ними дискусувати по 3-4 години, щоб довести їм свою позицію”, – сказав екс-голова Одеської ОДА.

Ігор Палиця наголошує, що сьогодні влада намагається монополізувати ефірний та медіа-простір, тому небезпека стоїть над багатьма незалежними ЗМІ. “Сьогодні відбувається узурпація влади не тільки у вигляді “боротьби з олігархами”, сьогодні відбувається боротьба за монополізацію ефірного простору. Темники Медведчука навіть поряд не стояли з тими темниками, які сьогодні роздає Адміністрація президента”, – сказав він.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...