Івано-франківським учням обіцяють безкоштовні підручники

До початку навчального року не всі учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Івано-Франківська отримали підручники. Учні 1-х класів забезпечені на 96% підручниками,  2-х класів на...

До початку навчального року не всі учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Івано-Франківська отримали підручники. Учні 1-х класів забезпечені на 96% підручниками,  2-х класів на 99%, 5-х класів 98%, 6-х 99% у зв’язку із збільшенням кількості учнів та змінами у фактичній мережі загальноосвітніх навчальних закладів на 2015-2016 навчальний рік. Упродовж вересня відбуватиметься перерозподіл підручників між закладами міста та області.

З 1 вересня 2015 року учні 4-х, 7-х класів розпочали навчання без нових підручників. Міністерство освіти і науки України наголошує на тому, що несвоєчасне забезпечення підручниками відповідно до нового Державного стандарту зумовлено тим, що кошти на друк і поширення цих книжок знайдені тільки в серпні 2015 року (50 % держбюджет, 50% місцевий бюджет). Видавництва, не чекаючи надходження повного обсягу коштів, розпочали друкувати шкільні підручники, які будуть безоплатними для батьків.

 На сьогодні учні 4-х і 7-х класів одержали підручники, які використовувались у навчальному процесі з 2004, 2007 року, а  вчителі керуються методичними рекомендаціями щодо викладання предметів у 2015-2016 навчальному році.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...