Народні депутати Микола Томенко та Олександр Шевченко презентували в Івано-Франківську “Український щорічник – 2016” (фото)

Традиційно на початку навчального року народний депутат України Микола Томенко в співпраці з народним депутатом України Олександром Шевченком дарують в школи, ВНЗ та позашкільні...

Традиційно на початку навчального року народний депутат України Микола Томенко в співпраці з народним депутатом України Олександром Шевченком дарують в школи, ВНЗ та позашкільні заклади Івано-Франківська українські щорічники та навчальні посібники.

Як зазначає народний депутат Микола Томенко, такі заходи – це реалізація його проектів.

 

«Я завжди, коли визначаю пріоритети, кажу , що я спочатку українець, потім громадський діяч, а потім уже депутат. Тому що є вічні речі, українські, і тому я реалізовую громадські проекти, які я все своє життя веду, незалежно від того чи я в Уряді, чи в опозиції, чи при владі в парламенті. Для реалізації проектів в різних регіонах також маю партнерів, з якими ми їх втілюємо у життя. В Івано-Франківську ми уже кілька років працюємо з Олександром Шевченком. Проекти ці сталі, вже шість років ми видаємо «Український щорічник». Наступного року плануємо видання спеціального щорічника, присвяченого 25-річчю Незалежності України», – зауважив Микола Томенко.

За словами народного обранця, цей щорічник допомагає в просвітницькій роботі вчителям, бібліотекарям, власне всім, хто цікавиться українською історією, літературою, традиціями, архітектурою.

«Для дошкільнят та для дошкільних закладів ми оновили «Слуханку для української малечі», до неї увійшли 77 творів від українських казок до колядок та щедрівок. Для викладання української мови і літератури ми додали нових авторів, класиків української літератури, де можна на уроці послухати живий голос Василя Стуса, Василя Симоненка та інших. І я презентував останній свій серіал фільмів «7 чудес України», які крім загального значення для пізнання я рекомендую використовувати в процесі викладання Історії України та географії. Тобто ці проекти ми реалізуємо у вищих навчальних закладах, школах та інших позашкільних закладах», – розповів Томенко.

Як відзначив Микола Володимирович, зазвичай завжди випускається пробний тираж текстів. З цього тиражу, разом з партнерами певну частину книг дарують просвітницькому сегменту, а частину видавництво продає.

Наразі мова йде про 5, 5 тисяч книг. Проте, планують вийти на тираж у 10 тисяч примірників.

«Якщо говорити про аудіо матеріали, то «Слуханка» має наклад 25 тисяч, «Живі голоси» – 30 тисяч. «7 Історичних чудес» – 5 тисяч. Однак, за два тижні відбудеться презентація нових сайтів http://www.7chudes.in.ua де всі фільми будуть у вільному доступі і їх можна буде скачувати безкоштовно. Крім того, незабаром на сайті http://ridna.ua/ будуть відкриті для скачування аудіо диски. Ми виходимо з того, що диски можливо більше для сільської місцевості, там де не так легко знайти їх в Інтернеті. А там, же є можливість будь-ласка користуйтесь нашими сайтами. Все безоплатно, Фонд це забезпечує. Адже, я роблю масові проекти і вони не є для вчених, інтелектуалів. Це просвітницько-масова робота. Я порівнюю свою роботу з роботою Просвіти кінця 19 початку 20 століття. Це така масова просвітницька діяльність,спрямована на тих людей, які ще не стали українцями, але хочуть ними стати», – резюмував Микола Томенко.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11990465_885823461505562_624496139388796404_n.jpg?oh=0c2737a85f48f222d6b374404555193f&oe=56A6CBE2

 Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...