Франківець судиться із трьома міліціонерами – за катування у відділку

Справу 24-річного іванофранківця Віталія Нісонського повернули на додаткове розслідування. Він звинувачує трьох екс-працівників міліції у тому, що його незаконно утримували та катували у міському...

Справу 24-річного іванофранківця Віталія Нісонського повернули на додаткове розслідування.

Він звинувачує трьох екс-працівників міліції у тому, що його незаконно утримували та катували у міському відділі міліції, що на вулиці Бельведерській.

Ще 3 жовтня 2013 року Івано-Франківський міський суд призначив покарання до трьох років позбавлення волі старшому лейтенанту міліції Володимиру Атаманчуку, тоді оперуповноваженому відділу карного розшуку, капітану міліції Петру Марухнію, тоді начальнику відділу карного розшуку, та ще одному оперативнику – Андрію Лапку.

Але відсиділи вони у СІЗО лише шість місяців, розповів батько потерпілого Володимир Нісонський, то ж зараз екс-міліціонери на волі.

Перших двох ми вже знаємо зі справи Романа Струца, 26-річного іванофранківця, якого звинувачують у вбивстві валютника, а сам хлопець каже, що не вбивав і заявляє, що міліціонери катували його у відділку міліції на вулиці Бельведерській, серед “катів” були і Марухній з Атаманчуком, казав Роман Струц.

Як пояснив батько потерпілого, у 2013 році його сина затримали за підозрою у вчиненні злочину – пограбування на вулиці Лесі Українки, поблизу тодішнього офісу “Партії регіонів”, хоча насправді, каже Володимир Нісонський, його син просто знайшов телефон, який, виявилося, зник після пограбування.

До теми. На речових доказах – лише дірки. На одязі Струца, якого судять за вбивство валютника, київські експерти крові не знайшли

“Справа йшла до завершення, вже мали бути судові дебати. Але вирішили ще зробити експертизу, нібито ми підробили документи лікарів, які свідчили про те, що мого сина дійсно побили, – каже батько потерпілого. – Роблять каліграфічну експертизу, тобто справу направили на додаткове розслідування. Ці міліціонери мають двох адвокатів з Києва, які не завжди приїжджають на засідання. Тому все ще може тягнутись довго”.

Спочатку справу у суді вів суддя Олег Лазарів, але після того, як винесену ним постанову про взяття під варту оскаржили в апеляційному суді, справу направили на перерозгляд. 14 березня 2013-го екс-міліціонерів звільнили з-під варти, нині її у суді веде Лев Кишакевич.

Колишніх правоохоронців звинувачують у злочині, передбаченому частиною другою статті 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. Карається такий злочин позбавленням волі на строк до восьми років.

Наступне засідання – 28 жовтня о 14:00.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...