Вітаміни, яких найбільше не вистачає восени

Восени поступово зі звичного раціону харчування зникають натуральні вітаміни. Від чого страждає імунітет і з’являється стан постійної сонливості, зниження працездатності, дратівливості та поганого апетиту....

Восени поступово зі звичного раціону харчування зникають натуральні вітаміни.

Від чого страждає імунітет і з’являється стан постійної сонливості, зниження працездатності, дратівливості та поганого апетиту. Щоб осінній авітаміноз пройшов непомітно, потрібно розібратися яких саме вітамінів не вистачає. Існує думка-вигадка про те, що влітку можна запастися вітамінами на весь рік.

Для насичення організму необхідними вітамінами слід приймати близько чотирьохсот грамів фруктів і овочів в сирому вигляді.

Вітамін С

Цей вітамін сприяє поліпшенню роботи центральної нервової системи і захищає організм від інфекцій. А от нестача його відразу проявляється хронічною втомою, набряками і болем у суглобах, стоматологічними проблемами.

Постійно необхідний для людини, у великих кількостях міститься в: бобових, горіхах, насінні кунжуту і маку, квашеній капусті, свіжої зелені: петрушці, шпинаті, цитрусових, ківі, шипшині, обліписі, чорній смородині.

Вітамін А

Його більше в морквяному соку, ніж у самому овочі. Він зміцнює і підтримує в тонусі весь організм.

У великій концентрації міститься в: печінці, бринзі, вершковому маслі, сметані, сирі, морській капусті, брокколі, часнику, калині, моркві, солодкому перці, гарбузі, петрушці, салаті, шпинаті, селері.

Вітамін Е

Він сприяє підвищенню згортання крові, уповільненню старіння шкіри, запобігає утворенню тромбів. Брак цього вітаміну може призвести до безпліддя, м’язової слабкості, зниження гостроти зору.Його неможливо накопичити, а потрібно весь час поповнювати запаси. Підійдуть яблука і ожина.

Вітамін В

Дефіцит вітаміну В помітний при нехарактерною для вас блідості особи з регулярним утворенням мішків під очима, підвищеної дратівливості і поганої концентрації уваги. Ним багаті бобові, картопля, капуста. Вживаючи їх восени, ви зможете зміцнити імунітет, поліпшити розумові здібності.

Вітамін D

Взимку і восени природним шляхом складно накопичити, адже він виробляється під впливом сонячних променів. Через його нестачу може виникнути крихкість кісток, нервозність і депресія. Не шкодуйте часу для прогулянок в сонячні дні, накопичуючи вітамін D в організмі.Також потрібно в свій раціон включити сир, вершкове масло, морепродукти та рибу, вівсяну крупу і жовтки яєць.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...