Франківська молодь має можливість попрацювати за кордоном на волонтерських засадах

Європейська волонтерська служба (скорочено ЄВС, або Європейське волонтерство; англійською European Voluntary Service, EVS) — програма Європейської комісії, яка дає змогу молодим людям попрацювати за...

Європейська волонтерська служба (скорочено ЄВС, або Європейське волонтерство; англійською European Voluntary Service, EVS) — програма Європейської комісії, яка дає змогу молодим людям попрацювати за кордоном на волонтерських засадах.

Зазвичай волонтери за проектами ЄВС залучаються до праці у сферах культури, спорту, охорони навколишнього середовища, займаються з дітьми.

Волонтери ЄВС працюють у неприбуткових організаціях та установах і беруть активну участь у суспільному житті своєї приймаючої спільноти. У той же час вони отримують новий досвід та знання, що можуть бути корисними для їх майбутнього життя.

Середня тривалість проектів ЄВС становить 6-12 місяців, хоча бувають і коротші програми (однак не менше 2 місяців). Короткострокові проекти (від трьох тижнів) можливі лише, якщо до них залучають осіб із особливими потребами або залучено 10 і більше волонтерів.

Участь в проектах Європейської волонтерської служби можуть брати люди віком від 17 до 30 років. Попередній трудовий досвід, особливі навички чи знання мови приймаючої країни від волонтерів не вимагаються.

У проекті ЄВС волонтер може брати участь тільки один раз за життя (окрім короткострокових проектів — після них можна взяти участь ще в одному довгостроковому). По закінченню EVS, кожен волонтер отримує YouthPass.

Програмою EVS передбачено покриття наступних витрат:

Навчання:

-підготовчі тренінги (перед виїздом за кордон);

-різноманітні спеціальні курси та тренінги до початку та під час проекту (наприклад, курси з вивчення мови приймаючої країни);

-ввідний тренінг (незадовго після прибуття до країни);

-оцінювальна зустріч (всередині реалізації проекту);

-підсумкова зустріч (після завершення проекту).

Витрати, безпосередньо пов’язані з участю волонтера у проекті:

-страхування;

-транспортні витрати;

-харчування та проживання;

-гроші на кишенькові витрати.

 Інші витрати:

-методична допомога та підтримка з боку опікуна-ментора;

-сертифікат Європейської Комісії, який засвідчує участь у програмі ЄВС;

-можливість продовжувати міжнародну діяльність (зокрема, брати участь у міжнародних обмінах)

 Детальніша інформація за посиланням:http://europa.eu/youth/vp/opportunity_list_en.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...