Василь Абрамів розповів про створення Національного руху Дмитра Яроша (фото)

2 лютого в Івано-Франківську відбулася прес-конференція, на якій анонсували створення Національного руху Дмитра Яроша. Про новий рух розповідали Василь Абрамів – член ініціативної групи...

2 лютого в Івано-Франківську відбулася прес-конференція, на якій анонсували створення Національного руху Дмитра Яроша. Про новий рух розповідали Василь Абрамів – член ініціативної групи зі створення НРДЯ та екс-керівник обласного “Правого Сектору”, Тарас Шнайдер – координатор НРДЯ на Прикарпатті та Максив Швець – керівник мобілізаційного центру УДА.

“Хочемо повідомити громадськості області, що на Прикарпатті розпочинає свою роботу Національний рух Дмитра Яроша. 28 грудня Дмитро Ярош вийшов із “Правого сектору”, і люди, котрі йому довіряли, далі йтимуть разом з ним. ПС був створений на Майдані, для революції. Ми ж хочемо створити рух, котрий залучатиме ширші маси людей, людей, які бажають змінювати державу. Цей рух займатиметься громадською та політичною діяльністю, також ми створимо приймальні народного депутата України Дмитра Яроша”, –  розповів Василь Абрамів.

Він додав, що цей рух повинен вийти на новий рівень авторитету та довіри громади. Ідеологія нового руху буде націоналістичною. Втім, новий рух – проти кривавих бунтів, за конструктив і співпрацю зі владою там, де це потрібно і можливо.

“Український народ потребує змін. Корупція, розвал економіки, розкрадання бюджетних коштів – це всі ті питання, котрі потребують нагального вирішення. Потрібно провести реформи, інакше буде бунт, який змете владу. Але цей бунт призведе до величезних ризиків та може поставити під загрозу саме існування України. Тому ми і створюємо широкий громадський рух. Зацікавлення у цьом русі вже висловили громадські діячі, волонтери, учасники АТО”, – додав Тарас Шнайдер.

Координатор НРДЯ додав, що “за рухом не стирчатимуть вуха олігархів”. За його словами, фінансову підтримку рухові буде надавати малий та середній бізнес, представники якого братимуть участь у новому русі.

Максим Швець нагадав, що зараз всі зусилля покладені на те, щоб зупинити армію ворога. Він закликав всіх охочих вступати в УДА – Українську Добровольчу Армію (реорганізований Добровольчий український корпус) з метою збільшення особового складу та протистояння проросійським бойовикам на сході України. За словами Максима Швеця, приймати будуть всіх, хто зможе пояснити, чому хоче вступити до війська. Проводитимуться регулярні вишколи, в тому числі у Карпатах.

Всеукраїнський з’їзд нового руху відбудеться у березні.

ць

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...