Активістів “Правого Сектора” із Прикарпаття допитуватимуть в Тернополі

Сімох активістів “Правого Сектора”, які начебто брали участь у акції “Чистий четвер” в Івано-Франківську торік, коли відбувалася так звана народна люстрація і чиновників кидали...

Сімох активістів “Правого Сектора”, які начебто брали участь у акції “Чистий четвер” в Івано-Франківську торік, коли відбувалася так звана народна люстрація і чиновників кидали у смітники, викликали до Тернополя в четвер, 11 лютого.

Однак, як кажуть чоловіки, далеко не всі із них були учасниками “Чистого четверга”, та й з усіх причетних, чомусь на допити викликають лише активістів “Правого Сектора”. – Викликали сімох людей, однак з тих чи інших причин приїхати змогли не всі, – розповідає один із обвинувачених, керівник ВО “Майдан” Андрій Яхневич. – Мені взагалі прийшло смс-повідомлення із запрошенням приїхати до слідчого у Тернопіль. Навіть не зателефонували, а написали смс.

Та пан Яхневич каже, що до “Чистого четверга” він не має жодного відношення, на акції його не було. – Я дивився відео з того дня і себе я там не бачив, навіть чоловіка, схожого на мене, тому уявлення не маю, звідки підозра в мою сторону, – пояснює Андрій Яхневич. – В той день я був у Івано-Франківську, однак на акцію не приходив. Підтримати побратимів прийшли бійці батальйонів ОУН та УНСО, а також члени “Добровольчого руху Дмитра Яроша”.- Генеральною прокуратурою справа “смітникової” люстрації була перекинута із Івано-Франківська до Тернополя, – каже підполковник організації “Тризуб ім. С.Бандери” Іван Сута. – Ми вважаємо, що це роблять, аби заплутати справу. Тому сьогодні прийшли, аби підтримати товаришів. Тож бійці та побратими супроводять обвинувачених до обласної міліції, а там вже чекатимуть, що їм скажуть.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...