ОЛЕКСАНДРА ШЕВЧЕНКА ОБРАЛИ ПОЧЕСНИМ ГОЛОВОЮ АСОЦІАЦІЇ БЛАГОДІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА (ФОТО)

11 лютого, в Івано-Франківську відбувся форум Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради.    Під час форуму виступили голова Асоціації Петро Хмельовський. Він розповів...

11 лютого, в Івано-Франківську відбувся форум Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради. 

 

Під час форуму виступили голова Асоціації Петро Хмельовський. Він розповів про результати роботи піклувальних організацій шкіл міста Івано-Франківська.

Не оминув він і теми обов’язкового харчування учнів 1-4 класів. На думку переконання Асоціаціївсі діти повинні мати доступ до якісного харчування, особливо учні 1-2 класів. На його думку однією з проблем є якість харчування. “Для того, щоб батьки могли впливати на якість харчування, можлива і формула співфінансування – за рахунок бюджету та за рахунок часткового дофінансування батьків, які спроможні на це”, – вважає Петро Хмельовський.

Натомість Наталія Микула, керівник управління освіти міста Івано-Франківська, в своєму харизматичному виступі навела приклад Фінляндії, де вона побувала в складі української делегації освітян. За її словами за рахунок бюджету в Фінляндії безкоштовно харчуються учні всіх класів – з 1-го по 11-й. Харчування (ланчі) школярів проводится там за методом “шведського столу”.

Предствники керівництва шкіл та батківських комітетів ділилися досвідом реалізації грантових та проектів в школах та дошкільних навчальних закладах.

В багатьох виступах доповідачі відмічали діяльність Благодійного Фонду Олександра шевченка “Новий Івано-Франківськ”, за рахунок якого реалізуються проекти на мільйони гривень. Більше трьох тисяч школярів за останні роки мали нагоду безкоштовно оздоровитися в таборі Артек-буковель-Карпати. Фонд підтримує проекти реабілітації дітей з ДЦП, дітей з аутизмом. Щороку близько тисячі першокласників мають нагоду пройти гірськолижний вишкіл. В минулому році сотні вчителів також за рахунок Фонду отримали нагоду оздоровитися в ТК Буковель.

В Івано-Франківську практично немає жодної школи, яка не отримала б фінансової допомоги Фонду Олександра Шевченка. Комп’ютери, меблі, оргтехніка, кухонне обладнання, різного роду ремонти, – це далеко не повний перелік звернень до Фонду народного депутата.

Петро Хмельовський, враховуючи вклад в благодійну діяльність Олександра Шевченка, запропонував обрати його почесним головою Асоціації благодійних фондів шкіл міста Івано-Франківська, що всі присутні представники благодійних організацій та керівництва шкіл підтримали одноголосно.

На форумі були також озвучене майбутнє підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією благодійних фондів шкіл міста Івано-Франківська та  Благодійним Фондом Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ”, яким буде започакована співпраця між підписантами. Фонд О. Шевченка планує виділити кошти на започаткування грантів для співфінансування проектів в навчальних закладах.

Представники Асоціації благодійних фондів також нададуть експертну підтримку Благодійному Фонду Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ” для визначення пріорітетності підтримки звернень до Фонду від керівництва навчальних закладів Івано-Франківська.

 

 

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...