Секретар Коломийської міськради під час перевірки шкільної їдальні відмовився їсти суп, яким годують дітей (фото)

Секретар Коломийської міської ради Любомир Жупанський продовжує перевірку якості харчування у школах міста. Цього разу перевіряли їдальню Коломийської ЗОШ №8.  Про це на своїй...

Секретар Коломийської міської ради Любомир Жупанський продовжує перевірку якості харчування у школах міста. Цього разу перевіряли їдальню Коломийської ЗОШ №8. 

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив сам Любомир Жупанський.

За словами Любомира Жупанського, перевірив їдальню школи №8 через постійні нарікання батьків щодо якості харчування дітей.

“Тільки-но відчинивши двері школи і зайшовши у коридор, одразу почув неприємний запах з їдальні. Подумалося, що найбільшим мінусом їдальні є нефункціонування витяжок, але як тільки зайшов всередину, то побачив, що тут витяжки взагалі відсутні. Це дуже великий МІНУС. Перше, що впадає у вічі, – це плісняві стіни їдальні. На кухні поралися чотири жінки. Жахливий запах у їдальні пояснювали тим, що вариться буряк… В принципі, на кухні чисто, однак є багато зауважень та «але»… Приміщення їдальні старе і потребує негайного ремонту, а кухня – відповідного оснащення технікою та нового посуду (тут деякі виделки і ложки, мабуть, старші за мене)”, – пише Жупанський. 

За словами чиновника, обід у їдальні коштує 8 гривень з першою стравою і 6 гривень без неї; за 10 гривень з міського бюджету харчуються діти пільгових категорій. Секретар міськради придбав порцію обіду за 8 гривень. 

“На “перше” був овочевий суп, не надто апетитний на вигляд, тож дегустувати не ризикнув. На “друге” – картопляне пюре із тушкованою капустою та трьома шматочками вареної ковбаси. Присутність на тарілці отої вареної ковбаси мене дуже обурила, адже не варто годувати дітей ковбасою, в якій, на моє переконання, м’ясом і не пахне. Чому не приготувати дітям котлети, відбивні, тефтелі, смажену рибу? Кухарка виправдовувалася, що після вихідних не було часу замовити м’ясо, тому вирішили сьогодні доповнити гарнір ковбасою”.

Так, він зауважив, що більшість дітей не з’їли свої обіди.

“Коли спитав їх, чи подобається їм їжа, то дехто кивнули головою, що “так”, а деякі просто скривилися. Покликав до себе директора школи Володимира Рибчина, щоб поспілкуватися. Висловив йому своє незадоволення почутим на нюх та побаченим. Пан Володимир запевняє, що найближчим часом планує поміняти кухаря, і розуміє, що у їдальні потрібно робити ремонт. Проте мені видалось, що Володимир Володимирович не надто переймається очевидними проблемами. Зробив йому зауваження і, швидше за все, викликатимемо Володимира Рибчина у міську раду і говоритимемо про стан харчування у шкільній їдальні. На жаль, сьогоднішньою перевіркою я незадоволений, але прийматиму всі міри, щоб учнів тут харчували ситно і смачно. Єдине, що залишилося у мене від сьогоднішнього візиту до 8-ої школи – це присутній цілий день запах їдальні на одязі…”, – підсумував Жупанський.

 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...