Сюрприз від кабміну: прикарпатці змушені будуть доплатити різницю у нормах споживання газу

Прикарпатцям, які не мали лічильників на газ з травня 2015 по січень 2016, буде здійснений перерахунок за послугу газопостачання. Люди змушені будуть доплачувати. Такі...

Прикарпатцям, які не мали лічильників на газ з травня 2015 по січень 2016, буде здійснений перерахунок за послугу газопостачання. Люди змушені будуть доплачувати.

Такі нововедення прийняв Окружний адміністративний суд м. Києва. Він, скасувавши постанову Постанову Кабінету міністрів України про зменшення норм споживання газу, визнав визначені нею норми такими, які не підлягають застосуванню. Це означає, що на виконання судового рішення газовики змушені провести перерахунок.

Отже, якщо в наявності є лише плита і використовується централізоване гаряче водопостачання, за одну людину треба буде сплатити 21,56 грн, що за 9 місяців складає 194,04 грн. Ще більше – ті, в кого відсутнє центральне гаряче водопостачання або є газова колонка.

В Івано-Франківському УЕГГ вирішили розтермінувати перерахунок на 9 місяців. А щодо споживачів, які мають пільги, то вони мають звернутися в Управління праці та соцзахисту за роз’ясненнями та не відмовлятися від встановлення лічильників.

Далі у відеосюжеті.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...