Суд скасував припис ДАБІ про зупинку скандального будівництва біля франківського міського озера

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розглянув позов голови Івано-Франківської обласної організації Товариства сприяння оборони України Петра Никитюка до управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області. Як повідомлялось,...

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розглянув позов голови Івано-Франківської обласної організації Товариства сприяння оборони України Петра Никитюка до управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області.

Як повідомлялось, полковник запасу, голова ТСОУ (колишнє ДТСААФ) Петро Никитюк просив суд визнати незаконним припис Держархбудінспекції від 21 січня цього року про припинення будівництва на Мазепи, 144 (біля міського озера). Будівництво здійснюється на замовлення ТСОУ компанією “Прикарпаття і К”, пишуть Франківчани з посиланням на Курс.

Никитюк незаконне будівництво біля озера

Незаконний котлован біля ТСОУ на Мазепи, 144.

Представники Никитюка у судовому засіданні не спромоглися представити жодних дозвільних документів на будівництво. Свою вимогу обґрунтували лише ухвалою Вищого господарського суду від 28 січня 2016 року, наполягаючи, що перевірка ДАБІ була начебто незаконною. Натомість представник ДАБІ чітко відповдала на запитання, обґрунтувала заперечення позову.

Однак суд ухвалив рішення задовольнити позов Петра Никитюка частково: скасувати припис архбудінспекції про зупинення незаконних будівельних робіт на Мазепи, 144, у решті позовних вимог – відмовити.

Представники архбудінспекції повідомили журналісту КУРСу, що подаватимуть апеляційну скаргу на рішення адмінсуду.

Нагадаємо, ТСОУ є замовником скандальної забудови біля озера, яка проводиться з грубими порушеннями. Заступник міського голови Олексій Кайда закликав франківців не купувати квартири в незаконних будинках і пообіцяв, що влада зробить усе можливе, аби ці будівлі не були здані в експлуатацію. З журналістами полковник спілкуватися спершу категорично відмовлялся – навіть поскаржився у поліцію, що журналістка КУСРу йому погрожує і тероризує. Никитюк відмовився показати дозвільні документи депутатам міської ради, представникам мерії, архбудінспекції і громадським активістам.

21 січня архбудінспекція видала припис про накладення штрафу і зупинку будівельних робіт на Мазепи, 144, які веде ТОВ “Прикарпаття і К” на замовлення ТСОУ. Сам Никитюк завдяки незаконному будівництву біля озера пересів на BMW Х5.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...