Стало відомо, які дороги на Прикарпатті будуть ремонтувати у 2016 році

Сьогодні, 27 квітня, відбулася прес-конференція в службі автомобільних доріг в Івано-Франківської області щодо ремонту доріг в області. Начальник САД Василь Буджак повідомив, що 25...

Сьогодні, 27 квітня, відбулася прес-конференція в службі автомобільних доріг в Івано-Франківської області щодо ремонту доріг в області.

Начальник САД Василь Буджак повідомив, що 25 квітня минуло 8 місяців його роботи, тому зараз він на дев’ятому місяці.

«Мені здається, що в порівнянні з тим, як ми стартували у вересні минулого року, то зараз ситуація стала краща.  Навіть люди повірили, що ми зможемо відремонтувати дороги, розповідає Буджак. – В області вироблена стратегія ремонту доріг на 3 роки, ми її дотримуємося і починаємо ремонт з основних автомагістралей, яких є 8. Стратегія полягає в тому, щоб відремонтувати з 10-річною гарантією ці дороги та переходити на дороги місцевого значення».

За його словами зараз продовжуються роботи на Н-10, Н-09 та Р-24 і є всі засоби для того, щоб добре, швидко і якісно завершити там роботи.

Загалом мережа автомобільих доріг загального користування, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області становить 4110, 4 км, з яких державного значення – 995, 3 км, місцевого – 3115, 1 км. На 2016 рік на утримання та ремонт а області передбачено 528 899, 7 тис грн., з яких на поточний середній ремонт – 461 500, 0 тис грн., поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування – 68 399, 7 тис грн. Однак, як зауважує начальник САД Василь Буджак, для повного завершення не вистачає ще 100 млн.

САД в Івано-Франківській області у 26 році буде проводити ремонти в наступних напрямках: поточний ремонт дороги Н-09 Мукачеве-Львів від Яблуницького перевалу до Татарова в сумі 34 445, 00 тис грн.; поточний ремонт дороги Н-10 Стрий-Мамалига в Дорлинському, Рожнятівському і Калуському районах в сумі 21 670, 0 тис грн.; поточний ремонт Н-10 Стрий-Мамалига в Тисменицькому, Коломийському та Снятинському районах в сумі 21 670, 00 тис грн.;поточний ремонт дороги Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський в Коломийському і Городенківському районах в сумі 18, 889 тис грн.

«Минулий рік для нас був уроком, бо ми почали роботи у вересні, а якщо тепер ми почнемо роботи у травні-червні, то ці роботи будуть якісніші. Тим більше, що ми наприкінці минулого року придбали лабораторне обладнання», – наголосив Буджак.

Також він повідомив, що у квітні САД працювала на дорогах з ліквідації аварійності. Найкраще справи йдуть у Коломийському, Рожнятівському, Долинському, Снятинському районах та місті Яремче.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...