Міністр культури Євген Нищук пророкує велике майбутнє франківському фестивалю “Карпатський простір” (фото)

Сьогодні, 6 травня, в Івано-Франківську розпочався Міжнародний фестиваль “Карпатський простір”. В рамках фесту відбувся круглий стіл “Європа Карпат. Український аспект”. У круглому столі взяли...

Сьогодні, 6 травня, в Івано-Франківську розпочався Міжнародний фестиваль “Карпатський простір”. В рамках фесту відбувся круглий стіл “Європа Карпат. Український аспект”.

У круглому столі взяли участь керівники області, дипломати країн-учасниць фестивалю, народні депутати та депутати Івано-Франківської обласної та міської рад та інші.

Як зазначив міністр культури Євген Нищук, фестиваль “Карпатський простір” може стати великим брендом міста і області, пишуть Франківчани з посиланням на Курс.

“Мені би хотілося, щоб тут вирувало життя, щоб область була привабливою. Тут дуже багато гарних місць, про які мають знати усі”, – зазначив Нищук.

За словами міністра, саме культура може стати економічним двигуном для країни. Через мистецькі проекти до України привертається увага міжнародної спільноти, витворюється привабливий імідж країни та регіонів, що створює передумови і для розвитку бізнесу й залучення інвестицій.

“Прикарпаття – найперспективніший край в Україні. Маємо бути прикладом для всієї країни в усіх сферах. Прикарпатський край має претензію стати і культурним центром України. Як це зробити, як заявити про себе? Першим кроком є цей фестиваль. Це вихід на міжнародну арену”, – заявив народний депутат України Анатолій Матвієнко.

http://kurs.if.ua/media/gallery/full/q/1/q1_2ea05.jpg

Посол Угорщини Ерно Кешкень зазначив, що із задоволенням приїхав на запрошення організаторів фестивалю.

“Угорщина завжди поруч як сусід, як член ЄС та НАТО і вітає європейські прагнення України. Ми завжди один одному багато помагали. Ми хочемо вам передати досвід, щоб ви не допустили тих помилок, які були у нас при вступі у ЄС”, – додав посол.

Нагадаємо, у фестивалі “Карпатський простір”, що триватиме 6-8 травня в Івано-Франківську, беруть участь представники Карпатського регіону. На фестиваль прибули митці з Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, а також Молдови, Азербайджану, Грузії та Естонії.

 
 
http://kurs.if.ua/media/gallery/full/1/3/13087178_1095595650463516_5137583006807788566_o.jpg

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...