У РНБО пояснили, навіщо знову оголосили часткову мобілізацію

У першу чергу будуть покликані люди, які мають військову спеціальність   В Україні проживає близько 20 тисяч військових, які зараз в запасі, і які...

У першу чергу будуть покликані люди, які мають військову спеціальність

 

В Україні проживає близько 20 тисяч військових, які зараз в запасі, і які мають досвід проведення миротворчих дій, заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенкоо, передає кореспондент Сегодня.ua.

“У нас було вже дві хвилі часткової мобілізації в березні і травні, тепер третій в липні. Вона проводиться з метою виконання планів щодо звільнення територій, які тимчасово контролюються терористами, для посилення сил і часткової заміни підрозділів. Не всі підрозділи, і це не ротація, мова не йде про ротацію. Посилення бойовою технікою і особистісним складом, щоб дати можливість відпочити тим, хто вже на передовій виконує завдання, сказав Лисенко.

Лисенко зазначив, що в першу чергу будуть покликані люди, які мають військову спеціальність, то є люди, у яких є досвід проходження військової служби. В Україні проживає близько 20 тисяч військових, які зараз в запасі, і які мають досвід проведення миротворчих операцій.

За його словами, кожне силове відомство здійснює замовлення для виконання мобілізаційного плану і поповнення рядів українських військових.

Мобілізовані збираються, проходять перепідготовку і відправляються для виконання і бойових завдань.

“Головна мета – це якнайшвидше звільнити територію, яку контролюють терористи. При цьому створюється спеціальний резерв для того, щоб можна було зробити перші оборонні кроки у разі явної агресії з боку сусідньої країни, – додав Лисенко.

Нагадаємопарламент України підтримав указ президента країни Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію». Згідно з указом глави України, планується третій етап мобілізації з часу проведення АТО на сході України.

Категорії
Життя
Новини
Loading...