Аби зареєструватися у новий дитсадок “Вишиванка”, франківці чергуватимуть і вдень, і вночі

У Франківську – ажіотаж. За півдоби до початку реєстрації дітей до дитсадків під Центром надання адміністративних послуг в чергу вишикувалися 130 родин. З 1...

У Франківську – ажіотаж. За півдоби до початку реєстрації дітей до дитсадків під Центром надання адміністративних послуг в чергу вишикувалися 130 родин.

З 1 червня в Івано-Франківську стартує реєстрація у ДНЗ. Набирають дітей у новий дитсадок “Вишиванка”, що в мікрорайоні Пасічна. Франківці самоорганізувалися, щоби не допустити зловживань із реєстрацією та контролювати запис.

“Повідомляємо, що з 01.06.2016 р. для реєстрації дитини у дитсадки працюватиме два робочі столи (стіл № 11 та стіл № 12), прийом громадян буде здійснюватися з 9.00 год. до 16.00 год. без перерви. Час закриття реєстрації у дитсадки о 16.00 год. Після 16.00 год. будь-які реєстраційні дії проводити неможливо. Орієнтовна кількість осіб, які можуть бути прийняті протягом робочого дня, становить 70 осіб”, – повідомив ЦНАП.

Талони на реєстрацію видаватимуться працівником ЦНАПу в порядку живої черги з 8 год. 57 хв. Саме ця обставина і спричинила ажіотаж. 

“Переживаємо, щоби наша дитина не стала з 32-ої в черзі 69-ою зареєстрованою в ЦНАПі. Бо тут приходили деякі люди і казали, що завтра спокійно, без жодної черги, візьмуть талони і зареєструються. Ми маємо намір перешкодити цьому і будемо відстоювати чергу”, – повідомила франківчанка Уляна Мисюга.

В неї на руках – список, який був складений сьогодні, у переддень реєстрації, від ранку до 17.00. В списку – 70 прізвищ франківців, які претендують отримати талони і пройти реєстрацію 1-го червня. Всіх решту, хто підходить увечері і буде приходити завтра, відправляють реєструватися на 2-ге червня.

Друга черга також групується під ЦНАПом. До неї вже зголосилися 55 людей. Запис триває.

Група “1-го червня” відстоює чергу буквально – перевіряє наявність всіх 70 претендентів регулярними перекличками. Щодві години зачитують прізвища і тих, кого немає в живій черзі, переносять у кінець списку. Щоби в переліку не з’явилися нові люди, список розмножили і роздали батькам.

“Будемо так стояти весь вечір і всю ніч”, – каже Уляна Мисюга.

Батьки довкола кивають. Дехто жаліється, що від ранку ще не відходив з-під ЦНАПу, і чекають родичів, щоби змінитися й перекусити.

Група батьків, яка претендує на реєстрацію 2-го червня, має свій алгоритм. Вона запровадила позмінну варту: кожні дві години люди з черги під ЦНАП змінюють один одного. І так – дві наступні ночі й цілий день до ранку, коли можна буде отримати талони на реєстрацію.

“Я в пільговий черзі, і я не пройшла в садок по пільговий. Тому я тут, хоча в ЦНАП нам повідомили, що в ці дні пільги не діють і всі йдуть однією чергою”, –  каже франківчанка Олеся Перегінець.

У дитсадку “Вишиванка” – 300 місць. Зареєструватися в ДНЗ можна он-лайн – на сайті “Дитяча освіта м. Івано-Франківська”. Так, у дитсадок “Незабудка” на Хіміків, 4-а зарестровано 12 дітей. У ДНЗ “Віночок”, що на Целевича, 16-а, в електронній черзі – 119 дітей.  В школу-садок №6 на Пасічній, 3 зареєстрували своїх дітей 88 батьків. Електронна реєстрація у ДНЗ “Вишиванка” на сайті не відкрита.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...