Тільки 10% учасників АТО з Прикарпаття отримали земельні ділянки

Сьогодні, 2 червня, в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в області  Руслан Копча прозвітував про стан забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції та членів сімей...

Сьогодні, 2 червня, в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в області  Руслан Копча прозвітував про стан забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції на Сході України.

Він зазначив, що 445 осіб бійців з Івано-Франківської вже отримали земельні ділянки. Це 10% від загальної кількості клопотань, яких є більше 4 тисяч. Близько 50% воїнів отримали дозвіл на отримання землі.

Про це повідомили під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та обласної ради регіонального розвитку.

«Органи місцевого самоврядування повинні керуватися моральними принципами в цій ситуації», – зазначив Копча.

«Якби нас не підтискали громадські активісти, такого результату б не було. Якщо ми не можемо це зробити, то можуть прийти інші люди й це зробити», – прокоментував голова ОДА Олег Гончарук та сказав активніше вирішувати цю проблему.

Під час заходу наголосили, що у містах землі мало, зокрема, у Івано-Франківську, тому представники обласної та міської влади звертають за допомогою до органів місцевого самоврядування. Також рекомендують більш детальніше звітувати – скільки землі й де можуть дати, або чому не можуть.

Волонтер Наталія Сербин попросила звернути увагу на землі, де заплановано будівництво.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...