Франківський виробник м’ясних продуктів вводив в оману споживачів

Про це повідомило Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.   Адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України рекомендувала товариству з обмеженою...

Про це повідомило Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

 

Адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України рекомендувала товариству з обмеженою відповідальністю «М’ясо – Іф» вжити заходи  для припинення дій, які містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману споживачів.

Як встановило Відділення, ТзОВ «М’ясо – Іф» не зазначало на етикетці ковбаси вареної першого сорту „Малятко” інформації: про вік дитини, з якого можливе вживання цього Продукту або інформації про те, що даний Продукт не є дитячим харчуванням, що може вплинути на наміри споживачів щодо придбання цього товару та поставити ТзОВ „М’ясо – Іф” у більш вигідне становище у порівнянні з іншими суб’єктами господарювання, які діють на відповідному ринку.

Такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману шляхом повідомлення суб’єктом господарювання невизначеному колу осіб неповних відомостей, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що може вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання.  

Виходячи з наведеного, адміністративна колегія територіального відділення надала вищезазначеному товариству обов’язкові для виконання рекомендації.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...