Весело, корисно, цікаво: у Івано-Франківську відбувається масштабне свято професій (ФОТО)

Сьогодні, 1 липня, у Івано-Франківському  університеті права імені Короля Данила Галицького відбувається масштабна подія «День професій». Тут малечі розповідають про особливості того, чи іншого фаху. Привітав сотні...

Сьогодні, 1 липня, у Івано-Франківському  університеті права імені Короля Данила Галицького відбувається масштабна подія «День професій». Тут малечі розповідають про особливості того, чи іншого фаху.

Привітав сотні батьків з дітьми мер міста Руслан Марцінків. На його думку, захід пізнавальний і дуже потрібний.

“Кожен з нас в дитинстві хотів стати кимось. Сьогодні є можливість спробувати себе в тій чи іншій спеціальності. Бажають, щоб у майбутньому дітки  своєю працею приносили користь суспільству”, – прокоментував він.

Маленькі іванофранківці спочатку реєструвалися у центрі зайнятості, обирали професію, яку хотіли б освоїти, та отримували трудову книжку.

Представниця центру зайнятості Ірина Харко радіє великій черзі та розповідає про свою роботу.

 “Краще, щоб в житті до нас зверталися роботодавці ,а не так багато людей.  Центр зайнятості намагається максимально пристосувати працівників та тих, хто дає роботу. У молодих і старших є переваги”, – прокоментувала вона.

За її словами, зараз популярні робітничі професії. Це через популяризацію цих фахів у засобах масової інформації та можливість заробити чималі кошти у іноземних підприємствах.

Малечі фахівці цікаво розповідають про такі професії, як лікарі, пожежники, поліціянти, будівельники, актори, перукарі, журналісти, ІТ-фахівці, науковці, футболісти, моделі тощо. Діти приміряють спецодяг, сідають за кермо пожежної та поліцейської машин, ввчаться гасити уявне полум’я, робити зачіски, коктелі, печиво, малювати та будувати будинки.

Наприклад, лікарі намагаються пояснити малечі, що таке лікарський процес з середини.

«Медицина складна. Треба  доступно показати дітям її чесною, відвертою. Зокрема, покажемо, як надавати першу невідкладну медичну допомогу», – зазначила голова Європейської медичної студентської асоціації Юлія Дмитрук.

Поліціянт Володимир Палагіцький із колегою розповідає дітям про правила дорожнього руху. Пояснює, що їхня робота не тільки добра справа, а й небезпечна.

«Лазертаг – це цікава, спортивна гра. У тебе стріляють безболісними лазерними променями. А інструктор повинен знати всі особливості гри, правила, який має все гравцям пояснити», – розповіла молодший інструктор з лазертагу Марія Хоркава.

Цікаво, що на юних працівників очікує платня у розмірі 100 гривень.  Намальовані гроші дають у банку,  де слід показати трудову книжку з печаткою та підписом. Дитина може придбати на зароблені кошти солодощі та іграшки. Дітвора бере участь у захопливих іграх лазертаг та алтимат. Також для численних учасників співають веселих пісень, а пізніше покажуть науково-хімічне шоу та розіграють подарунки. Малеча та їхні батьки радіють. День проходить цікаво, весело та з користю.

Більше фото тут

Категорії
Життя
Новини
Loading...