У Франківську розробили проект щодо забезпечення бійців АТО житлом, який не несе затрат із міського чи державного бюджету (фото)

“Спілка лобровольців АТО Прикарпаття” розробила проект щодо забезпечення бійців АТО житловою площею, який не несе затрат із міського чи державного бюджету. В 2016 році...

“Спілка лобровольців АТО Прикарпаття” розробила проект щодо забезпечення бійців АТО житловою площею, який не несе затрат із міського чи державного бюджету. В 2016 році організації учасників АТО об’єднавшись в Міську Асоціацію учасників АТОвтілили в життя дану програму.

Про це у соцмережі Фейсбук повідомив керівник ГО “Спілка добровольців АТО Прикарпаття” Василь Андріїв.

“Погодивши всі юридичні та бюрократичні процедури із міською владою і мером Русланом Марцінківим , після тривалих дискусій та обговорень ми вже скоро запускаємо цей процес. Згідно першої, погодженої програми учасники АТО отримають 25-30 квартир, з них 8-10 в поточному році. Ще порядка 20 квартир протягом двох наступних років”, – написав Андріїв.

Черга визначена нами формується із наступних критеріїв:

1. Інваліди АТО – 3 групи
2. Багатодітні
3. Малозабезпечені 
4. Інші учасники АТО

“20.06.16р. ми з інвалідами та малозабезпечиними бійцями провели збори по суті цього проекту і спільно з ними і їх сім’ями складаємо першочерговість отримання квартир. Враховуючи кількість воїнів АТО та обмежену можливість проекту по забезпеченню квартирних площ ми розбиваємо програму на три етапи.

Щодо проекту і в чому полягає його суть:

1. Міська влада надає земельний участок в м. Івано-Франківськ, згідно запитів та резерву “Міської Асоціації учасників АТО”. ( таких зарезервованих нами ділянок є п’ять)

2. Інвесторам- забудівникам на даній ділянці пропонується будівництво багатоповерхового житлового будинку.

3. Визначається інвестор, який запропонує найкращі умови, щодо забезпечення житлом бійців АТО. ( враховується к-сть квартир та терміни здачі в тому числі можливість отримання квартир у вже збудованих будинках)

4. Визначається черга із учасників АТО згідно потреби та соціального становища.

Публічно висвітлюється інформація з фаміліями цих сімей, щоб процес максимально був прозорий.
Після цього підписуємо договори і контролюємо всі процеси та етапи погодження з архітектурою, прийняття рішень на сесії та етапи своєчасного будівництва інвестором багатоквартирного житлового будинку”, – зазначив Василь Андріїв.

 Та додава, що перший етап – вул. Стуса, біля “Епіцентру”.

Площа земельного участка орієнтовно 0,046 ГА. Інвестор-забудівник “Ярковиця”

“Інші два етапи програми на черзі перемовин з інвесторами та міською владою. В подальшому будемо включати і воїнів Афганців..  Якщо коротко.. чиновники вже створюють нам певні складнощі та проблеми… але про це згодом напишемо.. і не тільки напишемо… Зрозуміло, що продати чи незаконно відвести участок приближеним до корита цікавіше і вигідніше, чим просто віддати на соціальні потреби учасникам та інвалідам АТО.Але ми готові до цієї боротьби.Разом ми можемо більше..!”, – написав керівник ГО “Спілка добровольців АТО Прикарпаття”.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...