Вражаючі кадри: коломийське сміттєзвалище з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Проблема зі звалищем особливо піднялася у Коломиї після рішення виконкому за 2 липня про завіз 2000 тонн сміття зі Львова. Хоча через три дні...

Проблема зі звалищем особливо піднялася у Коломиї після рішення виконкому за 2 липня про завіз 2000 тонн сміття зі Львова. Хоча через три дні після хвилі обурень коломиян виконком скасував своє рішення. Але проблема зі звалищем турбує коломиян, особливо мешканців прилеглих вулиць.


 Коломийським сміттєзвалищем користується місто та район, а практично всі прибутки з цього підраховує приватна структура, яка орендує у громади міста ділянку під полігон. 

Обслуговує звалище КП «Полігон-екологія», яке займається захороненням сміття. Коломия зі сміттєзвалища має в рік десь 1,5 мільйони гривень надходжень до бюджету. Але скільки витрачає на нього – наразі невідомо.

Додатковий заробіток приватному підприємцю, який орендує полігон, приносять роми, що займаються сортуванням сміття. Лише по дві вантажівки відсортованого сміття вдень відвозять у приймальні пункти до Чернівців. Це скло, метал, пет-пляшки та папір. Їх за гроші викуповують підприємці сусідньої області.

Вдень, за словами мешканців Косачівки, на сміттєзвалищі вивантажують в середньому 80-100 вантажівок. І тільки половина з них – офіційно. Річ у тім, що на полігоні діє два заїзди – один офіційний, інший “чорний”. Свого роду дві різні бухгалтерії. Тобто не всі вантажівки, які заїжджають на територію полігону, обліковуються.

Зараз на звалищі утворилася гора зі сміття заввишки майже 10 метрів.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...