Росія спробує релігією врятувати туризм у вкраденому Криму

Робоча група під керівництвом члена Ради Федерації від “республіки крим” Сергія Цекова, в яку входять представники виконавчої та законодавчої “влади” Криму, Сімферопольської і Кримської,...

Робоча група під керівництвом члена Ради Федерації від “республіки крим” Сергія Цекова, в яку входять представники виконавчої та законодавчої “влади” Криму, Сімферопольської і Кримської, Феодосійської і Джанкойської єпархій, розробляє концепцію розвитку православного паломництва і релігійного туризму в Криму і Севастополі.


 “У концепції розвитку православного паломництва і релігійного туризму виділяється кілька аспектів – історичний, релігійний, туристичний, – розповідає сенатор. – Ми спеціально говоримо, з одного боку, про православне паломництво для віруючих, набожних людей, а з іншого – про релігійний туризм для невіруючих або представників інших конфесій, яким проте цікаво дізнатися про багату духовну історію Криму”.Нещодавно цей проект обговорювався в Міністерстві культури Російської Федерації, а восени має бути винесений на засідання робочої групи під керівництвом першого заступника керівника Адміністрації Президента РФ В’ячеслава Володіна.”Православне паломництво і релігійний туризм мають стати одним з пріоритетних проектів розвитку регіону, – говорить Сергій Цеков. – Адже, згідно з церковним переданням, тут проповідував один з учнів Христа – апостол Андрій Первозванний. До речі, у зв’язку з тим, що його проповідь почалася з Керченської землі, Феодосійська єпархія виступила з ініціативою про присвоєння Керчі звання “святоапостольского міста”. Є і пропозиція назвати міст через Керченську протоку Андріївським. Крим — колиска руського православ’я: тут, в Херсонесі, був охрещений святий рівноапостольний князь Володимир”.Паломницький відділ Сімферопольської і Кримської єпархії розробив понад сто маршрутів по святих місцях півострова. На сьогодні в Криму вже діють чотири паломницькі центри.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...