За несплату податку на нерухомість штрафують навіть без квитанції, — експерт

З 29-30 серпня, максимум з 1 вересня 2016 р. почнеться нарахування штрафних санкцій всім, хто не сплатить податок на нерухомість, на так звані “зайві”...

З 29-30 серпня, максимум з 1 вересня 2016 р. почнеться нарахування штрафних санкцій всім, хто не сплатить податок на нерухомість, на так звані “зайві” квадратні метри понад визначених пільгових норм для 2015 року.


 

Про це нагадала керівник практики з розв’язання податкових суперечок KPMG в Україні Лариса Антощук.

Законодавством передбачено 60-денний період для розрахунків з моменту отримання податкового повідомлення-рішення. Але оскільки період сплати податку на нерухомість для фізичних осіб – власників будинків і квартир настає з 1 липня, то і податкова може вести відлік від 1 липня.

“Вони точно будуть вважати початок періоду з 1 липня. Вони вважають, що у них презумпція, бо розіслали повідомлення до 1 липня, і 60 днів відводиться на ознайомлення з інформацією і сплату”, – зазначила Лариса Антощук.

І акцентувала увагу на тому, що штрафні санкції будуть нараховані, навіть якщо податкове повідомлення не отримано платником податків особисто.

Єдиний випадок, який передбачає відсутність провини платника податків, – наявність помилки з боку податкової служби в адресі одержувача. “Помилкою може вважатися момент, який не допускає конкретизацію адресата.

Наприклад, відсутність номера будинку або квартири. Це суттєва помилка”, – зазначила юрист.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...