Правоохоронець, який вимагав 1300 доларів хабара, заплатить 17000 гривень штрафу

На Прикарпатті судили правоохоронця, який вимагав хабара в розмірі 1300 доларів (за теперішнім курсом, ця сума складає близько 32 тисяч гривень). 26 травня минулого...

На Прикарпатті судили правоохоронця, який вимагав хабара в розмірі 1300 доларів (за теперішнім курсом, ця сума складає близько 32 тисяч гривень).

26 травня минулого року, слідчий Косівського районного відділення міліції вимагав та отримав 1300 доларів хабара. За цю суму, старший лейтенант Сав’юк А.Д. пообіцяв місцевому мешканцю сприяти у вирішенні питання щодо закриття кримінального провадження за ухилення від призову за мобілізацією. Кошти слідчому передали в приміщенні кафе «Рояль», яке знаходиться в місті Косів. Під час одержання грошей, правоохоронці затримали слідчого, повідомляє Франик з посилання на Єдиний державний реєстр судових рішень.

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та попросив його суворо не карати. Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав старшого лейтенанта поліції винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, та призначив йому покарання у вигляді штрафу 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...