Правоохоронці просять прикарпатців не купляти власним дітям бездумно скутери

Працівники поліції звертаються до батьків: перш, ніж купувати дітям таку далеко не безпечну «забавку», добре подумайте про наслідки!   Передусім варто пам’ятати, що керувати...

Працівники поліції звертаються до батьків: перш, ніж купувати дітям таку далеко не безпечну «забавку», добре подумайте про наслідки!


 

Передусім варто пам’ятати, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см. або ж з електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Аби отримати «права», необхідно пройти курси в автошколі, а після цього – скласти іспит.

Крім цього, мотоцикл, мопед чи скутер повинен обов’язково бути належним чином зареєстрованим та мати номерний знак. Працівники поліції відзначають: саме водії «нелегальних» мопедів доволі часто нехтують Правилами дорожнього руху та потрапляють у ДТП.

На жаль, не рідко за кермом незареєстрованих скутерів їздять підлітки, яким ще немає 16-ти років. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та доволі часто дорослі навіть не здогадуються про такі витівки дітей, або ж дізнаються про них надто пізно.

Тож, щоб вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається ваша дитина, яким розвагам віддає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений водій.

 Джерело

 
Категорії
Життя
Новини
Loading...