Пільги для учасників АТО на Прикарпатті: на відпочинок в Турцію та лікування у санаторії України

Питанню надання всього спектру пільг та соціальної захищеності учасників антитерористичної операції та членів їх сімей в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті приділяють особливу увагу. “За...

Питанню надання всього спектру пільг та соціальної захищеності учасників антитерористичної операції та членів їх сімей в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті приділяють особливу увагу.

“За шість місяців 2016 року Івано-Франківським обласним військовим комісаріатом розподілено 78 путівок для безкоштовного санаторно-курортного лікування, – розповів заступник Івано-Франківського обласного військовогокомісара підполковник Володимир Сімончук. – З них: інвалідам війни – 33, учасникам бойових дій – 25, членам сімей померлих (загиблих) військовослужбовців – 16, інвалідам армії – 4. 52 санаторно-курортні путівки з пільговою оплатою вартості надані ветеранам війни та членам їх сімей. Дві безкоштовні путівки на відпочинок у місто Анталія, Туреччина надан членам сімей військовослужбовців, що загинули в зоні антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей. Троє дітей наших воїнів у липні – серпні 2016 року мають змогу оздоровитися у дитячому оздоровчому таборі імені Юрія Гагаріна поблизу Одеси”.

Крім цього, за сприянням Української Греко-Католицької Церкви безкоштовна путівка навідпочинок у одному з оздоровчих закладів Львівської області надана сім’ї військовослужбовця, що загинув в зоні проведення антитерористичної операції

Івано-Франківським управління соціального захисту населення для учасників АТО з початку 2016 року відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України надано 36 санаторно-курортних путівок дляветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

Відповідно до Договору про міжбюджетний трансферт між Львівською обласною радою та Івано-Франківською обласною радою поранені під час проведення антитерористичної операції лікуються у лікарні відновного лікування №2 “Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА “Говерла” місто Моршин. У 2016 році таке лікування пройшли 4 поранених прикарпатці.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...